Η Ουκρανία θα μπορούσε να σβηστεί από το χάρτη - πρώην στρατιωτικός σύμβουλος Τραμπ

nextvoyage / pixabay
Freepen.gr - Ο συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ υποστήριξε μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Ουκρανία θα μπορούσε να εξαφανιστεί από το χάρτη εκτός εάν η σύγκρουση με τη Ρωσία επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο πρώην στρατιωτικός σύμβουλος του Τραμπ, συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, σε συνέντευξή του στο Sky News Australia την Τετάρτη.

Όταν ρωτήθηκε τι περισσότερο θα μπορούσε να γίνει για να βοηθηθεί η Ουκρανία στη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση, ο Macgregor δήλωσε πως «όσο περισσότερο διαρκέσει, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα σφάζονται άσκοπα, τόσο περισσότερη ζημιά θα γίνει στην Ουκρανία», προσθέτοντας ότι είναι τώρα «ουσιαστικά ένα αποτυχημένο κράτος [failed state], θα μπορούσε να διαγραφεί εντελώς από το χάρτη».

Σημειώνοντας πως ο στρατός της Ουκρανίας έχει υποστεί τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και ότι οι ρωσικές δυνάμεις «σε καμία περίπτωση δεν ήταν υπερβολικά εξουθενωμένες ή πληγωμένες», ο Macgregor υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός» και πως χώρες όπως η Αυστραλία θα πρέπει να πιέσουν για αυτήν αφού «κανένας στην Ουάσιγκτον δε θα το κάνει».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να το πολεμήσουμε μέχρι να μη μείνουν πλέον Ουκρανοί», επέμεινε, σημειώνοντας ότι έχει ακούσει από ανθρώπους στο Βερολίνο, το Παρίσι και το Λονδίνο πως υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη για κατάπαυση του πυρός ή ότι έρχεται «κάποιο είδος μιας συμφωνίας» μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο πρώην σύμβουλος σχολίασε επίσης τις προοπτικές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας ότι «ποτέ δεν ενδιαφερόταν για όλη την Ουκρανία» και πως η περιοχή υπό τον έλεγχο της Ρωσίας είναι η «παραδοσιακή ρωσόφωνη περιοχή».

Ο Μακγκρέγκορ σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στην περιοχή του Ντονμπάς προκαλούσαν «μεγάλη ανησυχία» στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φοβόταν ότι αυτές οι δυνάμεις «θα επιτίθεντο στη Ρωσία» και πως οι ΗΠΑ «αναπόφευκτα θα ανέπτυξαν βαλλιστικούς πυραύλους εκεί για να αμφισβητήσουν την πυρηνική ικανότητα της χώρας».

«Δεν πρόκειται να αποσυρθεί, αυτό αποκλείεται», είπε ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Πενταγώνου, προτείνοντας ότι εάν οι δύο πλευρές δεν ήταν πρόθυμες να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία σε εδαφική βάση, τότε θα έπρεπε να επιτευχθεί ανακωχή, μήπως η σύγκρουση εξελιχθεί σε έναν «ευρύτερο, περιφερειακό πόλεμο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail