Εξοπλισμοί: «Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Οι εξοπλιστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης εξοργίζουν πρώτα απ ΄ όλα όσους γνωρίζουν από εξοπλισμούς. Ο μέσος πολίτης δέχεται ένα καταιγισμό «θριαμβολογιών» και διαβεβαιώσεων από κυβερνητικές πηγές και μέσα ότι «η χώρα εξοπλίζεται»!

Από: militaire.gr

Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Βιώνουμε ξανά ένα τσουνάμι αγορών πολλών δισεκατομμυρίων με εξαιρετικά αμφίβολο αποτέλεσμα για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των ΕΔ.

Οι στρατιωτικοί που γνωρίζουν και δεν έχουν φιλοδοξίες να μπουν σε κάποιο κομματικό ψηφοδέλτιο έχουν αιφνιδιαστεί δυσάρεστα και από τις επιλογές των εξοπλισμών αλλά και από τα υπέρογκα κόστη.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από «βετεράνο»:

«Παρακολουθώ εδώ και 3 χρόνια τώρα την ” προσπάθεια” της κυβέρνησης να ενισχύσει την άμυνα της χώρας …

Αν διαβάσει κανείς κάθε μέρα διάφορες ιστοσελίδες που υποτίθεται ειδικεύονται στον χώρο …..η Ελλάδα έχει αγοράσει ότι περπατάει ότι κολυμπάει και ότι πετάει …

Ύμνοι και διθυραμβικές αναρτήσεις!!!!

Τι πραγματικά έχει γίνει σε 3 χρόνια;

Σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με το στρατό

 ξηράς : τι ήρθε μέχρι σήμερα;

1. Το 1/3 περίπου από τα 1200 Μ 1117 και αυτά χωρίς οπλισμό…

2.Heron UAV με leasing ( 2 νομίζω ) σε τιμή εξωφρενική για UAV επιτήρησης …

3.Έφεραν  ( με πάσα μυστικότητα ) και εγκατέστησαν στα νησιά λέει  σύστημα αντί UAV…

Το σύστημα είναι τόσο μυστικό  που νομίζω ότι δεν θα δούμε τουρκικό UAV στην θάλασσα …( Για να μην προδωσουμε τα μυστικά του συστήματος προφανώς) !!!

Ασχολούμαστε δε με την αναβάθμιση των leo a 4 που με ένα αντιαρματικό στο 1/ 100 της αξίας τους πάνε περίπατο …με πανάκριβα UAV που δεν θα είναι καν οπλισμένα !  ( Μόνο τέτοια θέλουμε ας ρίξουμε κανένα ευρώ και στην ελληνική βιομηχανία …μυαλά υπάρχουν … χρηματοδότηση δεν υπάρχει )

Και όπως γράφετε θα ελέγχονται από τις ΗΠΑ  και με ΑΑV -7 που δεν χωράνε στα αρματαγωγά ( τα γράφετε επίσης ) με πανάκριβα ΤΟΜΑ Linx ( κάτι πρέπει να πάρει και η Γερμανία μην είναι οι άλλοι πλεονέκτες !! )

Με τι όμως θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί σοβαρά η κυβέρνηση;

Κατά την γνώμη μου με 2 πράγματα :

1.προμηθεια από το Ισραήλ αντιαρματικών spike nklos η παρόμοιων δυνατοτήτων αντιαρματικά ( μην μου πει κανένας ότι έχω και σχέσεις με την Ισραηλινή βιομηχανία !!!) για παντού !! Φορητά στο έδαφος …επί των ελικοπτέρων Apache και σε όσους τύπους ελικοπτέρων μας μπορούν να μπουν….επί οχημάτων ΤΟΜΠ…. επί ναυτικών μονάδων …παντού όπου μπορεί να κουμπώσει το σύστημα  !!!

2.Με αναβάθμιση του πυροβολικού ειδικά των ΜLRS και αν είναι δυνατόν και η προμήθεια περισσότερων  και των ρουκετοβολων ..( εδώ κάτι γίνεται με την αναβάθμιση της εμβέλειας των ρουκετών από 22 σε 40+ χιλιόμετρα ) …

Άρα με υποπολλαπλάσια χρήματα (  από τις φαραωνικες δαπάνες που θέλει να κάνει η  κυβέρνηση ) με δύο κινήσεις το όφελος θα  ήταν  υπερπολλαπλασιο…..για τον στρατό ξηράς …

Ο Τούρκος όταν θα ξέρει ότι τον περιμένει τέτοια ισχύ πυρός από τον Έβρο μέχρι το τελευταίο φυλάκιο της βραχονησίδας του Αιγαίου θα το σκεφτεί 10 φορές !!!

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα που σήμερα ασχολείται η κυβέρνηση ( εκτός ίσως των νέων οχημάτων για τον στρατό ξηράς ) είναι απλά  φύκια για μεταξωτές κορδέλες….και για να δώσουμε σε όλους από κάτι λες και η χώρα είναι ίδρυμα που πρέπει να μοιράσει τα λεφτά ( λες και είναι δικά της ) δίκαια στα ορφανά ….

340 εκ ευρώ (!!!) για 2 ακόμα αοπλα UAV που θα ελέγχονται από τις ΗΠΑ ουσιαστικά.

Δηλαδή μια καινούρια κορβέτα !

Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!!!!!

Αυτά για τον Στρατό ξηράς …

Για το Ναυτικό και την Αεροπορία μας θα τα πούμε σύντομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail