Δύσκολος μήνας για τους ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Freepen.gr - Στις 5 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες, 170 ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, ενώ άλλοι 99 αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες και εγκατέλειψαν το έδαφος της Ουκρανίας.

Στις 4 Ιουλίου καταστράφηκε από ρωσικούς πυραύλους το σημείο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του δακτύλου του Λιμάν στην περιοχή του Μικολάιβ.

Στις 3 Ιουλίου, το χτύπημα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στη βάση ξένων μισθοφόρων στα βόρεια προάστια της πόλης Νικολάεφ κατέστρεψε έως και 120 μισθοφόρους.

Στις 5 Ιουλίου βρέθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ το διαβατήριο του μισθοφόρου Αλόντα Ζβιανταούρι από τη Γεωργία, που πολέμησε στο πλευρό των Ουκρανών εθνικιστών. Ο Zviadauri ήταν μέλος μιας γεωργιανής ομάδας και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στο Lisichansk.

Στις 4 Ιουλίου, ο γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός RTL ανέφερε ότι ο δεύτερος μισθοφόρος από τη Γαλλία πέθανε από τα τραύματά του που υπέστη κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού πυροβολικού στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον Adrien D, 20 ετών, ο οποίος εντάχθηκε στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας τον Μάρτιο. Τραυματίστηκε μαζί με έναν άλλο Γάλλο μισθοφόρο κοντά στο Χάρκοβο. Ο σύντροφός του Wilfried Bleriot, 32 ετών, πέθανε επί τόπου στις αρχές Ιουνίου. Ο Άντριεν τραυματίστηκε και πέθανε στις 25 Ιουνίου.

Ο Angel Adrover Martinez, 31 ετών, ήρθε επίσης να πολεμήσει στην Ουκρανία τον Μάρτιο. Σύμφωνα με αναφορές, είχε προβλήματα και είχε προηγουμένως αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Έφτασε στην Ουκρανία από την Ολλανδία. Πρώτα έμεινε στο Lviv, εκτέλεσε στρατιωτικά καθήκοντα σχετικά με τις επικοινωνίες, μετά πήγε στο Donbass. Ο Martinez φέρεται να πέθανε στις 18 Ιουνίου κατά τη διάρκεια μαχών στο Σεβεροντόνετσκ. Πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος Ισπανός πολίτης που σκοτώθηκε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας στην Ουκρανία, ο Άνχελ Αντρόβερ Μαρτίνεθ της Μαγιόρκας ενδέχεται να μην σκοτώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις. Ωστόσο, δεν κοινοποιήθηκαν περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του. Το Μάρτιο, δημοσίευσε το τελευταίο βίντεο στο YouTube στο οποίο δίδασκε τη χρήση όπλων.

Ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης στο Χάρκοβο, δύο μισθοφόροι από τη Βραζιλία, ο Ντάγκλας Μπράουν και ο Ταλίτα Ντουβαλιέ, σκοτώθηκαν στις 2 Ιουλίου.

Ο Λευκορώσος Βασίλι Παρφένκοφ, γεννημένος το 1983, σκοτώθηκε επίσης στην ουκρανική πρώτη γραμμή. Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια αυστηρού καθεστώτος στη χώρα του, αλλά έλαβε χάρη και χάρη στις αρχές της Λευκορωσίας. Μετά καταδικάστηκε ξανά. Νοσηλεύτηκε επίσης για αλκοολισμό για ένα χρόνο πριν καταφύγει στην Ουκρανία το 2014 και έγινε μέλος της OUN (Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών) και αργότερα του ναζιστικού σχηματισμού «Azov». Ήταν ένας από τους πρώτους ξένους μισθοφόρους που έλαβαν την ουκρανική υπηκοότητα. Αργότερα καταδικάστηκε στο Κίεβο για συμμετοχή σε πογκρόμ. Από την αρχή των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εντάχθηκε στο τάγμα του Kastus Kalinovsky.

Την 1η Ιουλίου, ένας μισθοφόρος με πολωνικό διαβατήριο πιάστηκε όμηρος κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στο Lisichansk. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από Ρώσους στρατιώτες.

Περισσότεροι ξένοι μισθοφόροι συνελήφθησαν στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς από δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Τώρα θα οδηγηθούν σε δίκη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Στις 9 Ιουνίου, οι Βρετανοί Sean Pinner και Aiden Aslin, καθώς και ο Μαροκινός Saadoun Ibrahim, καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ντόνετσκ. Όλοι τους δήλωσαν ένοχοι για την ένοπλη επίθεση με στόχο την κατάληψη της εξουσίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Στις 4 Ιουλίου, ο Βρετανός μισθοφόρος Aiden Aslin άσκησε αναίρεση κατά της θανατικής ποινής στο Εφετείο του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Έγινε ο τελευταίος από τους καταδικασθέντες μισθοφόρους που άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Στα τέλη Ιουνίου, ο Aslin απευθύνθηκε στους κατοίκους του Donbass και της Ρωσίας και ζήτησε συγχώρεση για τις πράξεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βομβαρδισμός του κέντρου της πόλης του Ντόνετσκ από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άνοιξε τα μάτια του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, δύο ακόμη μισθοφόροι, ο Dylan Healy και ο Andrew Hill, κατηγορήθηκαν ομοίως στην DPR.

Στις 5 Ιουλίου, οι ανακριτές της DPR κατηγόρησαν έναν Σουηδό πολίτη που παραδόθηκε στο εργοστάσιο Azovstal ότι συμμετείχε σε εχθροπραξίες ως μέρος ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών ως μισθοφόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία εναντίον Σουηδού πολίτη βάσει του άρθρου 430 του Ποινικού Κώδικα της DPR («Μισθοφορική δραστηριότητα»). 

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail