Αζήλευτη μοίρα ξένων μαχητών στην Ουκρανία

Ο Wilfried Bleriot, 32, σκοτώθηκε σε δράση, σύμφωνα με τη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας σε μια ανάρτηση στο Facebook στις 4 Ιουνίου 2022. Εμφανίζει το ασπρόμαυρο μπάλωμα της απροκάλυπτα φασιστικής Μισάνθρωπης Μεραρχίας, μέρος του Τάγματος Αζοφ.
Freepen.gr - Η Ουκρανία προβάλλεται ως μια ασταμάτητη δύναμη ηρωικών μαχητών στο πεδίο της μάχης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και ενέπνευσε χιλιάδες «εθελοντές» από όλο τον κόσμο να συρρεύσουν για να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία.

Οι «εθελόντες» μπορούν να αμείβονται με 3400 δολάρια ΗΠΑ το μήνα εάν αποφασίσουν να εργαστούν υπό την ουκρανική κυβέρνηση ή μπορούν ακόμη και να βγάζουν 1000 έως 2000 δολάρια ΗΠΑ την ημέρα εάν αποφασίσουν να εργαστούν για ιδιώτες εργολάβους, κάτι που τους χαρακτηρίζει ως μισθοφόρους. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας μια φόρμα στην πλησιέστερη πρεσβεία της Ουκρανίας για να ελεγχθούν με πλήρη ατιμωρησία και στη συνέχεια να σταλούν να πολεμήσουν χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία αντίθεση από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Ωστόσο, όταν οι εθελοντές συμμετέχουν στον αγώνα, έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που απέχει πολύ από τα παραμύθια που απεικονίζονται στις ειδήσεις ασταμάτητα από την αρχή της σύγκρουσης. Βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβυσσαλέα επιμελητεία, τη διαφθορά και την πραγματικότητα να πηγαίνουν ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Paul Hughes, Καναδός εθελοντής που υπηρετούσε στο Καναδικό Ελαφρύ Πεζικό της Πριγκίπισσας Πατρίτσια περιέγραψε την τρομερή επιμελητεία των ουκρανικών δυνάμεων λέγοντας:

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να βρεις μια διαφορετική λέξη από την αποδιοργάνωση», είπε ο Χιουζ σε μια συνέντευξη από το Lviv, περιγράφοντας τη λεγόμενη Διεθνή Λεγεώνα για την Εδαφική Άμυνα της Ουκρανίας.

Ο συνταξιούχος πεζοναύτης των ΗΠΑ Andrew Milburn περιέγραψε ακόμη και τους εθελοντές ως απόλυτο φιάσκο:

«Ένα σμήνος Φαντασιστών για κάθε υποψήφιο με εμπειρία στη μάχη. Και ακόμη και η εμπειρία μάχης δε σημαίνει λίγα σε αυτόν τον πόλεμο - επειδή η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους Ταλιμπάν ή την Αλ Κάιντα είναι πολύ διαφορετική από το να σκύβεις σε μια παγωμένη αλεπουδότρυπα που χτυπιέται από πυρά πυροβολικού».

Πολλοί ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν εγκαταλελειμμένοι από την ουκρανική κυβέρνηση όταν ανακάλυψαν ότι απλώς χρησιμοποιούνται ως τροφή για κανόνια. Κάποιοι αναφέρουν πως πρέπει να ζουν με μόνο μία πατάτα την ημέρα ενώ αντιμετωπίζουν σφοδρό βομβαρδισμό από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Ο Serhi Lapko, διοικητής ουκρανικής εταιρείας που σταθμεύει στο Donbass, είπε στην Washington Post ότι είδε την εταιρεία του να μειώνεται από 120 μέλη σε 54 μετά από μόλις 3 μήνες σύγκρουσης, λόγω θανάτου, τραυματισμών ή λιποταξίας. Ένιωθε επίσης εγκαταλελειμμένος από την Ουκρανία.

«Η διοίκηση μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη», είπε ο Λάπκο. «Απολαμβάνουν τα εύσημα μόνο για τα επιτεύγματά μας. Δε μας δίνουν καμία υποστήριξη».

Δεκάδες Ουκρανικές μονάδες αρνούνται να συνεχίσουν τον αγώνα και καταθέτουν τα όπλα. Μια άλλη καταγγελία βίντεο ήταν κοινοποιήσεις της 72ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ανέβασαν ένα βίντεο στο Telegram όπου δήλωσαν πως δε θα πολεμούσαν πλέον λόγω έλλειψης κατάλληλων όπλων, υποστήριξης και ηγεσίας.

Οι αναφορές για την ανικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων και την έλλειψη σεβασμού για τη ζωή και την ευημερία των υφισταμένων τους είναι πολλές και προκαλούν χαμηλό ηθικό στα στρατεύματά τους.

Αυτό δεν είναι το μόνο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές όταν πολεμούν στην Ουκρανία, δεν τους παρέχεται επίσης η ίδια νομική προστασία με τους κανονικούς Ουκρανούς στρατιώτες. Δεδομένου ότι είναι ξένοι μαχητές, θεωρούνται μισθοφόροι εάν συλληφθούν από τις ρωσικές δυνάμεις και μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και θανατική ποινή στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR). Οι ξένοι μαχητές βρίσκονται επίσης υπό τον έλεγχο της κυβέρνησής τους.

Για παράδειγμα, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), η γαλλική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, ανέφερε ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν τους ανθρώπους να φύγουν, αλλά πως θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τους ξένους μαχητές για μισθοφορισμό ή τρομοκρατική συνωμοσία εάν οι ενέργειές τους στην Ουκρανία αντιβαίνουν στους γαλλικούς νόμους.

Δεδομένου ότι πολλοί εθελοντές καταλήγουν σε ακροδεξιές ομάδες που φιλοξενούν νεοναζιστική ιδεολογία, όπως το σύνταγμα του Αζόφ, το οποίο είναι γνωστό για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτός από την περήφανη εμφάνιση του ναζιστικού συμβολισμού, δεν θα ήταν περίεργο ότι αν οι μαχητές δεν πεθάνουν από το Ρωσικό πυροβολικό ή απλώς παρατηθούν στη μοίρα τους, αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail