Βίντεο - Οι Κούρδοι βάζουν στον σταυρό τουρκικό ελικόπτερο και το στέλνουν στο σκραπατζίδικο

Οι αντάρτες του HPG κατέρριψαν ένα τουρκικό ελικόπτερο στις 30 Μαΐου. Το Gerîla TV δημοσίευσε το βίντεο του ελικοπτέρου που καταρρίφθηκε.

Το Gerîla TV των Κούρδων μαχητών μετέδωσε ότι το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε και καταρρίφθηκε όταν αιωρούνταν πάνω από αντάρτικο έδαφος. Όπως φαίνεται στο βίντεο, χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός νυχτερινής όρασης καθώς το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε και καταρρίφθηκε.

Το Γραφείο Τύπου του HPG έδωσε στη δημοσιότητα τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τη δράση:

«Στις 30 Μαΐου, στις 22.20, ένα ελικόπτερο αιωρούνταν πάνω από την Περιοχή Αντίστασης Şikefta Birîndara. Στις 23.00 μ.μ. οι δυνάμεις μας στόχευσαν το ελικόπτερο. Αποτέλεσμα ήταν το ελικόπτερο να υποστεί ισχυρό χτύπημα και να επιχείρησε να πετάξει μακριά από την περιοχή. Το ελικόπτερο πήρε φωτιά και δεν μπόρεσε να ανέβει, και όταν επιχείρησε να κινηθεί προς το Xeregole, οι δυνάμεις μας το χτύπησαν ξανά και το ελικόπτερο έπεσε μεταξύ Şikefta Birîndara και Xeregole.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail