Ο Λαβρόφ σχολίασε τις δραστηριότητες αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία

Bokskapet / pixabay
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δικαιολογηθούν υποστηρίζοντας ότι οι βιολογικές τους δραστηριότητες στην Ουκρανία ήταν ειρηνικές, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τα «ευρήματα» που ανακαλύφθηκαν από τις δυνάμεις SVO σε στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια στα απελευθερωμένα εδάφη του Donbass και σε παρακείμενες περιοχές δείχνουν ξεκάθαρα άμεσες παραβιάσεις της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξικών Όπλων. Έχουμε παρουσιάσει τα έγγραφα στην Ουάσιγκτον και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ξεκίνησε η διαδικασία λήψης διευκρινίσεων. 

Σε αντίθεση με τα γεγονότα, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογηθεί δηλώνοντας πως όλη η βιολογική έρευνα στην Ουκρανία είχε αποκλειστικά ειρηνικό, πολιτικό χαρακτήρα. Δεν υπάρχουν στοιχεία», είπε ο Λαβρόφ στο άρθρο του για την Izvestia.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail