Το Κίεβο διεξήγαγε εξαιρετικά επικίνδυνη έρευνα στα βιοεργαστήρια του

Όσο βαθύτερη είναι η έρευνα για τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία, τόσο περισσότερα μυστικά αποκαλύπτονται, αποκαλύπτοντας την ακραία σοβαρότητα της υπόθεσης. Σύμφωνα με νέα έκθεση των ρωσικών αρχών, αρκετές εξαιρετικά επικίνδυνες ασθένειες μελετώνται σε έρευνα που διενεργήθηκε στα βιοεργαστήρια, με τους Ουκρανούς πολίτες να υποβάλλονται σε παράνομα πειράματα που έθεσαν τη ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro,  γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Konstantin Kosachev, συμπρόεδρος της ρωσικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που συνήλθε για να διερευνήσει τις δραστηριότητες των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου ότι πραγματοποιούνταν κρυφά βακτηριολογικά πειράματα στον ουκρανικό στρατό προκειμένου να προωθηθεί η έρευνα για ορισμένες ασθένειες.

«Η ανάλυση των δειγμάτων αίματος από εκείνους τους Ουκρανούς στρατιώτες που συνελήφθησαν, επιβεβαιώνει πως για μια σειρά ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι άτυπες για τους Ουκρανούς, η περιεκτικότητα των αντίστοιχων ουσιών στο αίμα τους είναι πολλές φορές, ίσως δεκάδες φορές υψηλότερη από τα υπάρχοντα πρότυπα». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το αποτέλεσμα στην ανάλυση των δειγμάτων δείχνει ότι σίγουρα θα πραγματοποιούνταν πειράματα σε ανθρώπους για εξαιρετικά μολυσματικές ασθένειες.«Υπό ορισμένες συνθήκες, αυτές οι ασθένειες θα μπορούσαν να διαδοθούν για προσβλητικούς σκοπούς», πρόσθεσε.

Στην πραγματικότητα, τα πειράματα σε ανθρώπους είναι ένα εξαιρετικά λεπτό και πολύ αμφισβητούμενο θέμα στον τομέα του δικαίου και της βιοηθικής. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνταν τέτοιες έρευνες στην Ουκρανία καθιστά σαφές ότι ήταν παράνομες πρακτικές και καταδικάστηκαν σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωτόκολλα. Προφανώς, το στρατιωτικό προσωπικό εξαναγκαζόταν από τους ανωτέρους του να υποβάλει το σώμα του σε μυστικά πειράματα των οποίων οι σκοποί δε θα ήταν ειρηνικοί αλλά θα σχετίζονταν με το ευρύ αμερικανικό-ουκρανικό στρατιωτικό βιοϊατρικό ερευνητικό πρόγραμμα.

Αυτό που φαίνεται πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ακριβώς η φύση των ασθενειών που θα είχαν «ερευνηθεί» και η αιτία μόλυνσης Ουκρανών στρατιωτών. Τα πειράματα στον άνθρωπο μπορεί να ήταν απλώς ένα αρχικό βήμα σε ένα σχέδιο για την εξάπλωση των ερευνηθέντων παθογόνων. Δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες για να εκτιμηθεί η κλίμακα του προβλήματος, αλλά αυτοί οι στρατιώτες που μολύνθηκαν στα πειράματα θα μπορούσαν στη συνέχεια να είχαν μεταδώσει τις ασθένειες μεταξύ των Ρώσων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους στο Donbass, για παράδειγμα - και πολλοί πρόσφυγες από το Donbass θα μπορούσαν να είχαν τέτοια παθογόνα στο ρωσικό έδαφος.



Η υπόθεση είναι τόσο σοβαρή που οδήγησε τους Ρώσους νομοθέτες να προβληματιστούν σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενημέρωση των κανονισμών για τη βιοασφάλεια και τη βελτίωση της πρόληψης ασθενειών στη ρωσική επικράτεια. Ο Κοσάτσεφ δήλωσε πως ο ρωσικός νόμος για τη βιολογική ασφάλεια, παρόλο που είναι πρόσφατος (τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο), χρειάζεται κάποιες αλλαγές προκειμένου να συμπεριλάβει ορισμένες προδιαγραφές για τα βακτήρια και τους ιούς υψηλού συναγερμού, λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τις ασθένειες που ερευνώνται στο Ουκρανία. Έτσι, θα ήταν δυνατό να επεκταθεί ο τρέχων κατάλογος της ρωσικής κυβέρνησης για παθογόνους μικροοργανισμούς και να αυξηθεί η δύναμη δράσης κατά του πολλαπλασιασμού των ασθενειών.

Σε άλλη περίπτωση, η Irina Yarovaya, μια άλλη Ρωσίδα βουλευτής που συμμετείχε στην έρευνα, είχε ήδη σχολιάσει την πιθανότητα κάποιες επιδημίες που εμφανίστηκαν πρόσφατα σε όλο τον κόσμο -που προσδιορίστηκαν ως «φυσικής προέλευσης» από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την επιστημονική κοινότητα- να σχετίζονται με κάποιο τρόπο με τα ουκρανικά βιοεργαστήρια. Τον Ιούνιο, σχολίασε τις έρευνες που συνδέουν την ευλογιά των πιθήκων με την υπόθεση της Ουκρανίας.

«Θα πρέπει να αναλυθούν τα ακόλουθα γεγονότα: ταυτόχρονες εστίες ευλογιάς σε διάφορες χώρες. Τώρα βλέπουμε τις περιπτώσεις της ευλογιάς των πιθήκων. Καθώς και τα κρούσματα ηπατίτιδας σε διάφορες περιοχές του κόσμου μεταξύ των παιδιών που έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες, που απαιτούν, μεταξύ άλλων, μεταμόσχευση ήπατος (…) Το καθήκον μας σε αυτήν την περίπτωση είναι να κατανοήσουμε την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος στην ευλογιά με βάση έγγραφα από την Ουκρανία. Τονίζω για άλλη μια φορά ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενδιαφέρεται για τα πιο επικίνδυνα παθογόνα και ιούς. Και ένα τέτοιο ενδιαφέρον πέρα ​​από τα σύγχρονα δεδομένα, απαιτεί μια επιπλέον σοβαρή αξιολόγηση», είπε.

Στο μεταξύ, η σιωπή των αρχών των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στα βιοεργαστήρια παραμένει απόλυτη. Ρωσικές εκθέσεις αναφέρουν την ύπαρξη ενός μεγάλου δικτύου συνεργασίας μεταξύ αμερικανικών δημόσιων και ιδιωτικών παραγόντων για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία. Τα τμήματα του Πενταγώνου, το Ίδρυμα Open Society, οι εταιρείες της Big Pharma, όπως η Pfizer και η Moderna, ακόμη και ο γιος του Αμερικανού Προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, θα εμπλέκονταν σε αυτό το μεγα-δίκτυο χρηματοδότησης λαθραίων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέγραψαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Και κανένας από αυτούς δεν έχει δώσει καμία απάντηση μέχρι στιγμής.

Καθώς η έρευνα αποκαλύπτει περισσότερα μυστικά, αυξάνεται η ευθύνη των πρακτόρων που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση παράνομων εργαστηρίων. Όσοι κατηγορήθηκαν, με αποδεικτικά στοιχεία, από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πως ήταν μέρος του δικτύου τώρα έχουν το βάρος να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς - και η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί ως ομολογία ενοχής. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν μια εξήγηση στη διεθνή κοινωνία σχετικά με το γιατί θα ήταν «αναγκαίο» για το κράτος των ΗΠΑ και τις δυτικές πολυεθνικές εταιρείες να διεξάγουν πειράματα σε ανθρώπους με ασθένειες με υψηλή πιθανότητα μόλυνσης και θνησιμότητας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail