Η ΕΕ προειδοποιεί για «κύματα μετανάστευσης» που προκαλούνται από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση

realworkhard / pixabay
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει για ένα νέο κύμα μετανάστευσης που προκαλείται από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση η οποία επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Paul Joseph Watson - summit.news / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Aija Kalnaja, ο πρόσφατα διορισμένος προσωρινός διευθυντής, είπε σε δημοσιογράφους στην Πράγα πως το μπλοκ ήταν ήδη προετοιμασμένο για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, αλλά ότι το ευρύτερο πρόβλημα πιθανότατα θα είναι η εισροή ανθρώπων από άλλες περιοχές του κόσμου.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε και για τους πρόσφυγες που έρχονται από άλλες περιοχές λόγω της επισιτιστικής ασφάλειας», είπε ο Kalnaja. «Πιθανότατα γνωρίζετε ότι η μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία παρεμποδίζεται και αυτό θα δημιουργήσει κύματα μετανάστευσης».

Η προειδοποίησή της ακολουθεί τη δημοσίευση μιας εσωτερικής έκθεσης της ΕΕ, 27 σελίδων τον περασμένο μήνα, η οποία υπογράμμιζε την απειλή ενός «καταστροφικού λιμού» που αντιμετωπίζει η Βόρεια Αφρική.

Μια παγκόσμια κρίση πείνας μπορεί να προκαλέσει «νέα κύματα κοινωνικής διαμαρτυρίας, εσωτερικού εκτοπισμού και μετανάστευσης σε γειτονικές περιοχές και πιθανώς προς την ΕΕ», αναφέρει η έκθεση.

Παρόμοια προειδοποίηση έστειλε ο αρχηγός του κόμματος της Ιταλικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος τον Μάιο είπε πως έως και 20 εκατομμύρια Αφρικανοί θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη εάν συνεχιστεί η διακοπή των προμηθειών σιτηρών.

Ο Σαλβίνι προειδοποίησε ότι «αναμένεται σημαντική πείνα στην αφρικανική ήπειρο, η οποία θα είναι ανθρωπιστικό, μετά κοινωνικό και τέλος ιταλικό πρόβλημα».


«Χωρίς ειρήνη θα υπάρξει λιμός το φθινόπωρο και 20 εκατομμύρια Αφρικανοί θα είναι έτοιμοι να φύγουν», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής και διάσημος αγρότης Jeremy Clarkson αστειεύτηκε μόνο όταν είπε ότι οι παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε κανιβαλισμό.

Εκτός από την επισιτιστική κρίση, υπάρχει ήδη μια τεράστια έλξη ανθρώπων που θέλουν να εγκαταλείψουν την Αφρική, με την Ευρώπη για αγαπημένο τους προορισμό.

Μια έρευνα σε 15 αφρικανικές χώρες τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς νέους θέλουν να εγκαταλείψουν την ήπειρο τα επόμενα χρόνια.

Όπως τεκμηριώνουμε στο παρακάτω βίντεο, η επισιτιστική κρίση επιδεινώνεται από τους τεχνοκράτες της παγκοσμιοποίησης που επιβάλλουν περικοπές πράσινης ατζέντας που θα καταστρέψουν τη βιομηχανία της γεωργίας.

Οι αγρότες στην Ολλανδία, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος στον κόσμο, έχουν οργανώσει μαζικές διαμαρτυρίες για ένα σχέδιο μείωσης των εκπομπών αζώτου που θα έθετε πολλούς από αυτούς εκτός δουλειάς για πάντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail