Αναλυτής εξηγεί γιατί η Ρωσία προκαλεί τις μέγιστες απώλειες στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky
Η Ρωσία επέβαλε τις στρατιωτικές της τακτικές στο Κίεβο και η ουκρανική διοίκηση δεν μπόρεσε να βρει μια κερδοφόρα στρατηγική, η οποία οδήγησε σε καταστροφικές απώλειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο ειδικός Alexander Kochetkov σε στήλη για το Glavred.

Σημείωσε πως οι ενέργειες της ουκρανικής διοίκησης είναι ανησυχητικές στο Κίεβο.

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενεργούν σύμφωνα με το τακτικό σχέδιο που μας επιβάλλεται. <...> Οι Ρώσοι, βασιζόμενοι στην ανωτερότητα της δύναμης πυρός, προχωρούν αργά αλλά συνεχώς", έγραψε ο Κοτσέτκοφ.

Τόνισε ότι σε μάχες σε κοντινή απόσταση κερδίζει αναπόφευκτα η πλευρά που έχει μεγαλύτερη μαχητική ισχύ. Ταυτόχρονα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανώτερες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ιδιαίτερα σε στρατιωτικό εξοπλισμό, επεσήμανε ο ειδικός.
 
«Φίλοι και συνάδελφοι που επικοινωνούν μαζί μου παραπονιούνται πως το Γενικό Επιτελείο μας δεν είναι πολύ δημιουργικό. Στην πραγματικότητα λύνει το μετωπικό πρόβλημα "ούτε ένα βήμα πίσω"», σημείωσε ο Kochetkov.
 

Κατά τη γνώμη του, η θέση του Κιέβου θα μπορούσε να βελτιωθεί με εξαιρετικά ευέλικτες επιχειρήσεις, αλλά η Ουκρανία δε διαθέτει ούτε όπλα ούτε διοικητικό προσωπικό ικανό να οργανώσει τέτοιες ενέργειες.

«Σήμερα, δεν έχουμε πρακτικά τίποτα που θα μας επέτρεπε να κάνουμε έναν ελιγμό: ούτε τεθωρακισμένα οχήματα για την ταχεία μεταφορά δυνάμεων, ούτε αεροπορία και πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς σε επαρκείς ποσότητες για την πλήρη καταστολή του εχθρού, ούτε άρματα μάχης για να διασφαλιστεί η αναχαίτιση του εχθρού. Δηλαδή, είναι σαν να υπάρχουν, αλλά όχι όσο θα θέλαμε. Και δημιουργικές αντεπιτιθέμενες ενέργειες, κάποιου είδους καταστροφικές επιδρομές στα μετόπισθεν των Ρώσων, δεν υπάρχει τίποτα ασήμαντο να χτίσουμε πάνω. Πρέπει να διεξάγουμε μάχες θέσης με αναπόφευκτα μεγάλες απώλειες», είπε ο Κοτσέτκοφ.
 
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Δύση στο Κίεβο από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Υποθετικά, «επεκτείνουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», αλλά η υλοποίηση αυτής της δυνατότητας «εξαρτάται ακόμα μόνο από τις ενέργειες του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου», εξήγησε ο Κοτσέτκοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail