Η Ρωσία προσθέτει Ελλάδα, Δανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία στη λίστα με τις μη φιλικές χώρες της

Βουλή της ρωσικής κυβέρνησης - Mikhail Tereshchenko/TASS
Freepen.gr - Η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία ​​και η Κροατία προστέθηκαν στη λίστα των μη φιλικών προς τη Ρωσία κρατών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία Τύπου του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

"Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τώρα επίσης την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία ​​και την Κροατία", ανέφερε η δήλωση.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μέτρα (αντίμετρα) ως απάντηση σε εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών εγκρίθηκε στις 23 Απριλίου 2021. Το έγγραφο προβλέπει τον περιορισμό της δυνατότητας (μέχρι την πλήρη απαγόρευση) για τέτοιες χώρες να προσλαμβάνουν Ρώσους εργάτες για τις πρεσβείες τους , προξενεία και γραφεία αντιπροσωπείας κρατικών φορέων.

«Ο κατάλογος, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, εκτός από τα ονόματα των χωρών, προσδιορίζει τον αριθμό των ατόμων στη Ρωσία, με τα οποία διπλωματικές αποστολές μη φιλικών χωρών και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας. Έτσι, σύμφωνα με το νέο διάταγμα, Η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία - 20, η Σλοβακία - 16. Η Σλοβενία ​​και η Κροατία δεν μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους για τις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους ιδρύματα», ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail