Ινδικός κολοσσός της τσιμεντοβιομηχανίας εισάγει ρωσικό άνθρακα πληρώνοντας σε γουάν!

Ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου της Ινδίας, η UltraTech Cement, εισάγει ένα φορτίο ρωσικού άνθρακα και πληρώνει χρησιμοποιώντας κινεζικό γιουάν, σύμφωνα με ένα ινδικό τελωνειακό έγγραφο που εξέτασε το Reuters, μια σπάνια μέθοδος πληρωμής που οι έμποροι λένε ότι θα μπορούσε να γίνει πιο κοινή.

Η UltraTech εισάγει 157.000 τόνους άνθρακα από τη ρωσική παραγωγό SUEK που φόρτωσε στο πλοίο μεταφοράς χύδην MV Mangas από το ρωσικό λιμάνι Vanino της Άπω Ανατολής, σύμφωνα με το έγγραφο. Αναφέρει ένα τιμολόγιο με ημερομηνία 5 Ιουνίου που αποτιμά το φορτίο στα 172.652.900 γιουάν (25,81 εκατομμύρια δολάρια).

Δύο εμπορικές πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν πως η πώληση του φορτίου κανονίστηκε από τη μονάδα της SUEK που εδρεύει στο Ντουμπάι, προσθέτοντας ότι και άλλες εταιρείες έχουν κάνει παραγγελίες για ρωσικό άνθρακα χρησιμοποιώντας πληρωμές σε γιουάν.

Η αυξανόμενη χρήση του γιουάν για τον διακανονισμό πληρωμών θα μπορούσε να βοηθήσει να απομονωθεί η Μόσχα από τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ώθηση του Πεκίνου να διεθνοποιήσει περαιτέρω το νόμισμά του και να απομακρύνει την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο.

"Αυτή η κίνηση είναι σημαντική. Δεν έχω ακούσει ποτέ καμία ινδική οντότητα να πληρώνει σε γιουάν για το διεθνές εμπόριο τα τελευταία 25 χρόνια της καριέρας μου. Αυτό ουσιαστικά παρακάμπτει το USD (δολάριο ΗΠΑ)", δήλωσε ένας έμπορος νομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail