Τα γερμανικά όπλα αποτυγχάνουν στην Ουκρανία – ΜΜΕ

Ένα Panzerhaubitze 2000 του γερμανικού στρατού πυροβολεί κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Grafenwoehr, Γερμανία, 20 Ιουλίου 2022 - ΑFΡ / Christοf Stache
Freepen.gr - Τα γερμανικά πυροβόλα πυροβολικού καταστρέφονται ένα μήνα μετά την παράδοσή τους στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή το Der Spiegel. Τα όπλα φέρεται να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον υψηλό ρυθμό πυρός στον οποίο τα υποβάλλει ο ουκρανικός στρατός.

Μερικά από τα επτά όπλα Panzerhaubitze 2000 που στάλθηκαν στην Ουκρανία στα τέλη Ιουνίου παρουσιάζουν σημάδια «φθοράς», ανέφερε ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές. Κάποιο από το υλικό εμφανίζει μηνύματα σφάλματος και χρήζει επισκευής.

Ο γερμανικός στρατός πιστεύει ότι τα προβλήματα προέρχονται από τον τεράστιο αριθμό των οβίδων που εκτοξεύονται σε καθημερινή βάση από τις ουκρανικές δυνάμεις, γεγονός που καταστρέφει το μηχανισμό φόρτωσης των οβίδων. Η εκτόξευση 100 βολών την ημέρα θεωρείται χρήση υψηλής έντασης, σημειώνει η δημοσίευση, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί πυροβολούν «πολύ περισσότερα» από αυτόν τον αριθμό.

Παρά την προφανώς υπερφόρτωση των γερμανικών όπλων, οι δυνάμεις του Κιέβου εξακολουθούν να εκτοξεύουν μόνο ένα κλάσμα των οβίδων που στέλνει ο ρωσικός στρατός ως αντάλλαγμα. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα πως τα όπλα τους περνούσαν τις 6.000 οβίδες την ημέρα, σε σύγκριση με τις 20.000 της Ρωσίας. Αυτός ο φόρτος εργασίας δεν κατανέμεται επίσης σε ίσο αριθμό τεμαχίων πυροβολικού, με τη Ρωσία να διαθέτει 15 για κάθε ουκρανικό.

 
Με τα αποθέματα πυρομαχικών να εξαντλούνται, η Ουκρανία προσπάθησε επίσης να εκτοξεύσει ασυμβίβαστα πυρομαχικά από τα γερμανικά οβιδοβόλα, ανέφερε το Der Spiegel. Αφού έμαθε ότι τα όπλα του δεν μπορούσαν να εκτοξεύσουν πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας, ο γερμανικός στρατός έστειλε από τότε ανταλλακτικά για να διορθώσει την κατάσταση.

Το Βερολίνο φέρεται επίσης να εργάζεται για τη δημιουργία ενός κέντρου επισκευής στην Πολωνία για να επαναφέρει τα οβιδοβόλα στη δράση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail