Ο Πούτιν καλεί τον Σαουδάραβα διάδοχο για να συζητήσουν την αγορά πετρελαίου, τον ΟΠΕΚ+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για να συζητήσουν την αγορά πετρελαίου και τον ΟΠΕΚ+.

Της Julianne Geiger για το Oilprice.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα δύο μέρη σημείωσαν επίσης τη σημασία της συνεργασίας εντός του ΟΠΕΚ+, προσθέτοντας πως τα μέλη του ΟΠΕΚ+ εκπληρώνουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους να διατηρήσουν την ισορροπία και την σταθερότητα της αγοράς στις ενεργειακές αγορές.

Ο ΟΠΕΚ+ αποτυγχάνει σταθερά να επιτύχει τους στόχους παραγωγής του κατά τη διάρκεια της συμφωνίας. Τον Ιούνιο, ο OPEC+--ένας όμιλος που περιλαμβάνει τόσο τη Ρωσία όσο και τη Σαουδική Αραβία- αύξησε την παραγωγή του πετρελαίου κατά 390.000 bpd, αλλά τα περισσότερα μέλη απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους παραγωγής τους. Το μερίδιο του ΟΠΕΚ στην αύξηση για τον Ιούνιο ήταν 210.000 bpd, ενώ τα μη μέλη του ΟΠΕΚ μέρος του ομίλου OPEC+ αύξησαν την παραγωγή κατά 180.000 bpd, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Platts.

Συνολικά, αυτό ήταν ακόμη περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια bpd στο πλαίσιο της ποσόστωσης για τον πλήρη όμιλο OPEC+.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία -οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί εντός του ΟΠΕΚ+-- είδαν τα μεγαλύτερα κέρδη παραγωγής τον Ιούνιο.



Ενώ ο όμιλος δεν έχει επιτύχει τους στόχους παραγωγής, ο ΟΠΕΚ συνεχίζει να επιμένει ότι η αγορά είναι σε ισορροπία. Η Σαουδική Αραβία έχει από καιρό υποστηρίξει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα πέρα ​​από αυτό που ήδη κάνει για να βοηθήσει την αγορά πετρελαίου και ότι η αγορά είναι πολύ πιο περίπλοκη από την απλή άντληση επιπλέον βαρελιών πετρελαίου.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να ζητά επανειλημμένα από τον όμιλο να αυξήσει την παραγωγή του πετρελαίου για να μετριάσει τις υψηλές τιμές της αντλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον τελευταίο μήνα στα 4,44 δολάρια, παραμένουν 1,278 δολάρια πάνω από τα περυσινά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ.

Το τηλεφώνημα είναι μόνο το τελευταίο σε μια σειρά κλήσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, ακόμη και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail