Τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Γερμανία θα διαρκέσουν για έναν έως δύο μήνες - ρυθμιστική αρχή

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Γερμανία, σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους διακοπής των ρωσικών προμηθειών, θα διαρκέσουν για έναν έως δύο μήνες, δήλωσε ο Κλάους Μύλλερ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, σε συνέντευξή του στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.

«Αν δεν πάρουμε περισσότερο ρωσικό αέριο και έχουμε έναν μέσο χειμώνα, τότε αυτή τη στιγμή οι αποθηκευμένοι όγκοι, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις μας για περαιτέρω προμήθεια φυσικού αερίου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πιθανότατα θα είναι αρκετοί (για μια περίοδο) του ενός έως δύο μήνες», είπε ο Μύλλερ.

Αυτή τη στιγμή, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι γεμάτες περισσότερο από 60 τοις εκατό. Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίζεται ότι η παροχή αερίου της χώρας είναι σταθερή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail