Οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν σχέδιο για τη μετά-Πούτιν Ρωσία να διαμελίζεται σε μικρότερα κράτη

Η Κυβερνητική Επιτροπή των ΗΠΑ για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (επίσης γνωστή ως Επιτροπή του Ελσίνκι) ετοίμασε ένα σχέδιο για τη διχοτόμηση της Ρωσίας σε πολλά ανεξάρτητα μικρότερα κράτη. Η επιτροπή πραγματοποίησε πρόσφατα ενημέρωση για την «αποαποικιοποίηση της Ρωσίας».

Andrey Mihayloff - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Επιτροπή για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (CSCE) είναι μια «ανεξάρτητη» δομή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Για περισσότερα από 45 χρόνια, η Επιτροπή παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τις Συμφωνίες του Ελσίνκι και προωθεί τη συνολική ασφάλεια μέσω της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της οικονομικής, περιβαλλοντικής και στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή των 57 κρατών του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο substack.com, η CSCE είναι άλλη μια από τις χιλιάδες επιτροπές που διευθύνονται και χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Αυτό το πάνελ καθοδηγείται από τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα, που όλοι έχουν περάσει με ποδήλατο μέσω του ΜΚΟ Regime Change Complex, είτε πρόκειται για την International Crisis Group, το Radio Liberty/Radio Free Europe, το German Marshall Fund, το Soros Octopus και ούτω καθεξής», αναφέρει το άρθρο.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συζητήσει για την ανάγκη διάσπασης της Ρωσίας σε μια σειρά από μικρότερα κράτη.

Αλλαγή ρητορικής

Το θέμα της συζήτησης είναι από μόνο του ενδιαφέρον. Αντί για όλα τα κοινά κλισέ σχετικά με τη «διάδοση της ελευθερίας και της δημοκρατίας», η αμερικανική κυβέρνηση είπε ωμά πως ήθελε να «αποικοποιήσει» τη Ρωσία.

Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους να αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρωσικές δυνάμεις μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Έπειτα, άρχισαν να μιλούν για την ανάγκη απελευθέρωσης των Ρώσων από τη δικτατορία του Πούτιν για χάρη του θριάμβου της δημοκρατίας, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς της δημοκρατίας όπως ο υπόλοιπος «ελεύθερος κόσμος» (δηλαδή μόνο σαν πιστές στις ΗΠΑ χώρες).

Τώρα υπάρχει μια νέα ανατροπή στη στρεβλή λογική των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ιδέα της κυβερνητικής Επιτροπής των ΗΠΑ για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο ρωσικός λαός πρέπει να είναι πεπεισμένος ότι η ευτυχία του δεν θα έρθει ως αποτέλεσμα της «αλλαγής του καθεστώτος και της εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας». Οι Ρώσοι μπορούν να γίνουν ένα ευτυχισμένο έθνος μόνο εάν η Ρωσική Ομοσπονδία χωριστεί σε μικρότερα κράτη (αυτό θα ήταν ευκολότερο να ελεγχθεί και να χειραγωγηθεί).

Αξίζει να υπενθυμίσουμε εδώ πως στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μπλακ εξέθεσε απροσδόκητα τον πραγματικό λόγο πίσω από την επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα είναι πολύ απλά: οι Αμερικανοί θέλουν να κυριαρχήσουν στον φυσικό πλούτο της Ρωσίας.

Αυτό επιβεβαίωσε η Επιτροπή του Ελσίνκι στην προαναφερθείσα έκθεση. Διαφορετικά, γιατί να αναπτύξετε σχέδια για τον κατακερματισμό του μεγαλύτερου κράτους του κόσμου;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail