«Ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημα»: στην Πολωνία εξοργίστηκαν από την απώλεια ρωσικών χρημάτων

RIA Novosti / Philip Klimashevsky
Freepen.gr - Κάτοικοι του πολωνικού Braniewo διαμαρτύρονται για απώλεια εισοδήματος λόγω του κλεισίματος των συνόρων με τη Ρωσία, γράφει το Balkan Insight.

Το άρθρο αναφέρει ότι η συνοριακή πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διέλευση του ρωσικού άνθρακα, αλλά η σημασία της έχει μειωθεί απότομα μετά την απόφαση της Βαρσοβίας να επιβάλει εμπάργκο στη Μόσχα. Ο επικεφαλής του τερματικού σταθμού φορτίου Polfrost, Dariusz Levko, δήλωσε ότι οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν κατά 30%. Υπήρξαν πτώσεις στην ιστορία της εταιρείας, είπε, αλλά «ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημα».

"Οι τερματικοί σταθμοί εκφόρτωσης ρωσικού άνθρακα έδωσαν σταθερές, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Οι Ρώσοι πήγαιναν για ψώνια στο Braniewo και οι Πολωνοί στο Καλίνινγκραντ για φθηνή βενζίνη", αναφέρει η δημοσίευση.

Τονίζεται ότι οι ντόπιοι επιχειρηματίες εκφράζουν τη μεγαλύτερη αγανάκτηση.

"Οι Ρώσοι ξόδευαν τόσα πολλά χρήματα που είναι ακατανόητο στο μυαλό. Υπήρχαν αγαθά, υπήρχαν αγοραστές", είπε ένας από αυτούς σε συνέντευξή του στο BI.

Ο συγγραφέας της δημοσίευσης διευκρίνισε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε το 2016, όταν η πολωνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διέλευση χωρίς βίζα μεταξύ της Πολωνίας και της περιοχής του Καλίνινγκραντ για τους κατοίκους της περιοχής.

«Τα πάντα ήταν σε άνθηση εδώ, όλοι ήταν χαρούμενοι, οι άνθρωποι κέρδιζαν χρήματα, ζούσαν κανονικά και έχτιζαν νέα σπίτια, σχεδίαζαν να χτίσουν νέα καταστήματα», είπε η πηγή.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail