Ο Μπάιντεν δε δίνει στο Κίεβο πυραύλους βεληνεκούς 300 χιλιομέτρων για να αποφύγει τον Γ' ΠΠ

Στρατός των ΗΠΑ / Sgt. Katie Grandori
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν είναι έτοιμος να παραδώσει συστήματα πολλαπλών πυραύλων εμβέλειας 300 χιλιομέτρων στην Ουκρανία καθώς επιδιώκει να αποφύγει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο σύμβουλός του για την εθνική ασφάλεια, Τζέικ Σάλιβαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν 12 HIMARS MLRS στην Ουκρανία και ανακοίνωσαν την Παρασκευή για την επικείμενη παράδοση τεσσάρων ακόμη τέτοιων συστημάτων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις εκτοξευτές HIMARS MLRS που παραδόθηκαν στα ουκρανικά στρατεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας.

"Υπάρχουν ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι δεν είναι έτοιμος να παράσχει. Αυτά περιλαμβάνουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων. Πιστεύει πως ενώ ο βασικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την υποστήριξη και την υπεράσπιση της Ουκρανίας, μια άλλη πρόκληση είναι να μην καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου θα διολισθήσουμε σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δήλωσε ο Σάλιβαν στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail