Η Ιρακινή Αντίσταση επιτίθεται σε Συστοιχία Τουρκικού Πυροβολικού στο Ντουχόκ με drones αυτοκτονίας

Στις 22 Ιουλίου, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε βάση του τουρκικού στρατού κοντά στην πόλη Bamerne στην επαρχία Duhok στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Το κανάλι Sabereen News στο Telegram, το οποίο έχει δεσμούς με φιλοϊρανικές ένοπλες φατρίες, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από την «ιρακινή αντίσταση». Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι, δύο drones Murad-5 στόχευσαν μια συστοιχία πυροβολικού στη βάση Bamerne.

Τουρκικές ειδησεογραφικές πηγές αναγνώρισαν ότι η βάση της Bamerne δέχτηκε επίθεση από δύο drones. Ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι και τα δύο drones αναχαιτίστηκαν.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πιθανότατα ήταν μια απάντηση στα τουρκικά πλήγματα στις 20 Ιουλίου στην περιοχή Zakho στο Duhok. Οι επιδρομές, που στόχευαν πολλά τουριστικά θέρετρα, στοίχισαν τη ζωή σε εννέα αμάχους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί ενός έτους, και τραυμάτισαν περισσότερους από 20. Ο υψηλός αριθμός των νεκρών οδήγησε σε αντίδραση κατά της Τουρκίας από όλες τις πλευρές στο Ιράκ.

Η Τουρκία αρνήθηκε την ευθύνη για τα χτυπήματα, κατηγορώντας το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο τουρκικός στρατός διεξάγει από τον Απρίλιο επιχείρηση εναντίον των πυρήνων της ομάδας στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail