Η Γερμανία προετοιμάζει θερμαινόμενους δημόσιους χώρους για το χειμώνα

anita_starzycka / pixabay
Οι τοπικές αρχές στη Γερμανία προετοιμάζουν μέτρα σε περίπτωση ελλείψεων ενέργειας το χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θερμαινόμενων δημόσιων χώρων όπου θα μπορούν να ζεσταθούν όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για θέρμανση, αναφέρει η Bild.

Συγκεκριμένα, ένα τέτοιο κέντρο θα ιδρυθεί στο Ludwigshafen της Ρηνανίας. Για αυτό θα χρησιμοποιηθεί αίθουσα όπου προηγουμένως πραγματοποιούνταν διάφορες εκδηλώσεις και κατά τη διάρκεια της πανδημίας λειτούργησε ως κέντρο εμβολιασμού. 

«Με το βλέμμα στο φθινόπωρο και το χειμώνα, προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η δήμαρχος Jutta Steinruck.

Παρόμοια σχέδια έχουν και οι αρχές των πόλεων Neustadt, Frankenthal, Landau στην ίδια περιοχή. Επιπλέον, τα σχέδια περιλαμβάνουν το σβήσιμο του φωτισμού των δημόσιων κτιρίων, καθώς και των φαναριών τη νύχτα. Στο Rendsburg, Schleswig-Holstein, τα σχέδια για εγκατάσταση παγοδρομίου στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης εγκαταλείφθηκαν επειδή ο εξοπλισμός ψύξης είναι ενεργοβόρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail