ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Καλή η Θεωρία αλλά το ΠΕΔΙΟ ΜΕΤΡΑΕΙ

Σε πάρα πολλά άρθρα μου - παρεμβάσεις έχω αναφέρει την ανάγκη η χώρα μας να προβεί άμεσα σε κάποιες "νομιμοποιητικές" κινήσεις. Ασχέτως όμως αυτού εν τέλη σημασία έχει τι κάνεις στο πεδίο. Τι εννοώ νομιμοποιητικές κινήσεις; 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

ΑΜΕΣΗ νομοθέτηση ΓΡΑΜΜΩΝ ΒΑΣΗΣ σε Αιγαίο, Λιβυικό, Καρπάθιο, Ικάριο, Μυρτώο, Θρακικό. Και όμως δεν έχουμε κάνει τα βασικά ούτε καν στον Αργοσαρωνικό... 

Μια απλή κίνηση που δεν έχει καμία σχέση με το δήθεν casus belli των Τούρκων. Θυμίζω ότι χάσαμε 5% επήρεια στις γραμμές χάραξης με την Αίγυπτο γιατί εμείς δεν χαράξαμε ποτέ γραμμές βάσης, ενώ αντίθετα οι Αιγύπτιοι είχαν πράξει αυτό 50 χρόνια πριν "κλείνοντας" με μια τεράστια ευθεία το σύνολο του Κόλπου της Αλεξάνδρειας σε ένα απίστευτο βάθος σχεδόν 50 μιλίων. Όποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει το σχετικό άρθρο μου για το πως την "πατήσαμε" από το καλοκαίρι του 2020 στο freepen.gr.

Υπάρχει η άποψη - αν και προσωπικά δεν συγκλίνω με αυτήν - ότι η επέκταση των ΕΧΥ, το ΕΕΧ από τα 6 στα 12 και από τα 12 στα 12 αντίστοιχα, καθώς και η οριοθέτηση της ΑΟΖ έστω και μονομερώς εξακολουθεί να αποτελεί το ύστατο διπλωματικό χαρτί της χώρας και θα γίνουν μόνον όταν πλέον ο κόσμος έχει φτάσει στο χτένι ή οι "σύμμαχοι" λάβουν την απόφαση ότι ήρθε ο καιρός της Ελλάδας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης. 

Για να γίνει όμως αυτό συντεταγμένα χρειάζονται οι γραμμές βάσης. Γιατί χωρίς αυτές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ανά πάσα στιγμή σε επέκταση των ΕΧΥ από τα 6 στα 12 μίλια, όπως έχουμε κάθε δικαίωμα. Ομοίως από αυτές τις γραμμές βάσης θα ξεκινήσουν να μετράνε και τα μίλια της ΑΟΖ. Συνεπώς ΧΑΡΑΞΗ γραμμών βάσης ΧΘΕΣ. 

Έχει κάποια σημασία; ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 

Εξηγώ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ τι θα ανακηρύξεις σαν κράτος από τη στιγμή που δεν λαμβάνεις την πολιτική απόφαση υπεράσπισής τους. 

Παράδειγμα στον αέρα έχουμε ΕΕΧ στα 10 μίλια αλλά οι Τούρκοι εδώ και 40 χρόνια μας τον έχουν κάνει σουρωτήρι. Και που τον κηρύξαμε τι έγινε; Μπαρμπούτσαλα από τη στιγμή που oι ανακηρύξεις μένουν μόνον στα χαρτιά και δεν συνοδεύονται από τις απαιτούμενες ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ενέργειες, που φυσικά προϋποθέτουν πολιτικά κάκαλα, που ως γνωστόν σε αυτή τη χώρα αποτελούν άγνωστο είδος για όσους τουλάχιστον άσκησαν ή ασκούν εξουσία εδώ και δεκαετίες. 

Παράδειγμα 2: Ας πούμε ότι η Τουρκία ανακηρύσσει ΑΟΖ έξω από την Αίγινα. Μπορεί; ΦΥΣΙΚΑ δεν την εμποδίζει κανείς. 

Σημαίνει αυτό κάτι; 

ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ γιατί το να καταθέσεις μια στοίβα κωλόχαρτα (γιατί περί αυτών πρόκειται) δεν έχει καμία σημασία εάν δεν μπορείς να επιβάλεις την δηλωμένη κυριαρχία σου (εν προκειμένω την ΑΟΖ που κήρυξες). 

Αντιπαράδειγμα η Κύπρος έχει μονομερώς (κυρίως) ανακηρύξει ΑΟΖ και πολύ καλά κάνει.
Και τι έγινε; Απολύτως τίποτα. Τα εκφρασμένα κυριαρχικά της δικαιώματα έγιναν ένα ωραίο πυροτέχνημα από τη στιγμή που η Τουρκία πήγε μέσα στα δικά της γεωτεμάχια και άρχισε να τρυπάει σαν γαζομηχανή. Άρα η Κύπρος έκανε μια τρύπα στο νερό (κυριολεκτικά) από τη στιγμή που αυτήν την κυριαρχική της θέση δεν μπορούσε να την επιβάλλει δια τον όπλων. 

Όσοι με παρακολουθείτε χρόνια ξέρετε ότι βάζω πάνω από όλα την νομιμότητα, όχι τύπου Κούλη που έχουν κάνει τη δικαιοσύνη γιουσουφάκι τους, αλλά τη διεθνή όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες. 

Όμως κακά τα ψέματα, την ιστορία είτε μας αρέσει είτε όχι την γράφουν οι νικητές (κάποτε οι νικητές ή οι χαμένοι ήταν έθνη, τώρα είναι εταιρικά συμφέροντα και κάπως έτσι χάσαμε τη Μακεδονία...). Ομοιοτρόπως για να είμαστε και απολύτως ειλικρινείς και η διπλωματία ανήκει στους νικητές... Τρανό παράδειγμα η Κριμαία ή εάν θέλετε και κάτι πιο δικό μας η Κύπρος... 

ΣΥΝΕΠΩΣ το τι λέει ο κάθε Ερντογάν και κάθε βλαμμένος δεν ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΣΗΜΑΣΙΑ έχει ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ στο ΠΕΔΙΟ. Όχι στη διπλωματία, αλλά εκεί έξω. Άρα όσον αφορά τα λόγια που λένε εγώ τους δίνω την αξία που τους πρέπει, δλδ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ. 

Εάν ο Τούρκος θέλει, εδώ είμαστε και τον περιμένουμε. Και να ξέρετε κάτι, ο Τούρκος σε ολοκληρωτικό πόλεμο εάν πάει βασική προϋπόθεση είναι να χρήζουν ψυχιατρείου ταυτόχρονα και η πολιτική αλλά και η στρατιωτική του ηγεσία. Καλές οι μαγκιές αλλά οι Τούρκοι ξέρουν να το παίζουν μάγκες μόνον σε στρατιωτικά αγράμματους που δεν έχουν καν μολύβι και ξύστρα, όπως τους Κούρδους, από τους οποίους όμως 40 χρόνια τώρα μόνον χάνουν... Και με εξαίρεση τον πρόσφατο πόλεμο στην Αρμενία, που εκεί οι Αρμένηδες ξεπουλήθηκαν από τους Ρώσους (τυχαίο;;;) που "νίκησαν", με τακτικό και μάλιστα επαγγελματικό στρατό με οπλικά συστήματα 5ης και 6ης γενιάς δεν έχουν τολμήσει να τα βάλουν, πόσο μάλλον να τα βάλουν με τους Έλληνες που έχουν και το απόλυτη πυρηνικό όπλο, την τρέλα τους. 

Επίσης γνωρίζουν και το γνωρίζουν όλοι και στο ΝΑΤΟ και σε όλα τα άλλα υδροκέφαλα συστήματα εξουσίας ότι, οι στρατιωτικοί μας ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ και στην πρώτη ευκαιρία θα "χαλάσουν οι ασύρματοι" και όταν θα "πιάσουν" πάλι θα είναι καμιά 10αρια χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα. Μπορεί αυτά κάποιοι να τα θεωρούν υπερβολικά ή όνειρα θερινής νυκτός, αλλά "τυχαία" αυτοί είναι που δεν έχουν επαφή με τίποτα άλλο εκτός από τον ΣΚΑΙ και τις τούρκικες σειρές που παρακολουθούν. 

Ας το πάρουν απόφαση όλοι ότι, ο Τούρκος ξέρει τι θα πάθει και ξέρει ότι εάν τολμήσει θα πρέπει να έρθει πλυμένος και με βαζελίνη για το δικό του το καλό. 

Ξημερώματα της 6ης Ιουλίου, Μνήμη των Αποκεφαλισθέντων Αγίων 24ων Μαρτύρων.
Καλημέρα σας, βοήθεια μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail