Η Κίνα δεσμεύεται να υπερασπιστεί την «εδαφική της ακεραιότητα»

Δύο μαχητικά αεροσκάφη J-20 stealth της Πολεμικής Αεροπορίας του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αεροπορίας και Αεροπορίας της Κίνας στο Zuhai, Κίνα, 6 Νοεμβρίου 2018 - ΑΡ / Κin Cheung
Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία θα περικυκλώσει την Ταϊβάν με μαχητικά αεροσκάφη εάν χρειαστεί για να «διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Σεν Τζίνκε την Κυριακή. Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι κατευθύνεται στην περιοχή, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη επίσκεψη στην Ταϊβάν, στην οποία το Πεκίνο αντιτίθεται σθεναρά.

Μιλώντας σε στρατιωτική αεροπορική έκθεση την Κυριακή, ο Τζίνκε είπε πως η Κίνα διαθέτει πολλά είδη αεροσκαφών ικανά να κάνουν κύκλους γύρω από «αυτό το πολύτιμο νησί της πατρίδας μας».

Η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας «έχει την σταθερή θέληση, την πλήρη εμπιστοσύνη και την επαρκή ικανότητα να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», πρόσθεσε ο Σεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η δήλωση του Σεν έγινε καθώς η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι αναχώρησε για την Ασία, ανακοινώνοντας την Κυριακή ότι θα σταματήσει στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για «συναντήσεις υψηλού επιπέδου». Η Πελόζι είχε σχεδιάσει να επισκεφθεί την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε διαψεύδει εάν θα ακολουθούσε αυτό το σχέδιο τις τελευταίες ημέρες.  
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail