Οι περισσότεροι Γερμανοί κάνουν τώρα λιγότερο ντους

955169 / pixabay
Οι εκκλήσεις λιτότητας της γερμανικής κυβέρνησης φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα, ανέφερε την Τετάρτη η γερμανική ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήγαγε η INSA για λογαριασμό της εφημερίδας. Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών έχουν μειώσει τον χρόνο τους στο ντους ως απάντηση στις επανειλημμένες εκκλήσεις της κυβέρνησης να το κάνουν.

Σύμφωνα με το INSA, ένα γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο, το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν μειώσει τον χρόνο ντους τους και τώρα κάνουν ντους λιγότερο συχνά από ό,τι πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) ανέφερε ότι δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους.

Όσοι ανήκουν στην ομάδα με το χαμηλότερο εισόδημα ανέφεραν μια πιο σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά από οποιαδήποτε άλλη εισοδηματική ομάδα, είπε η Bild. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45%) είπαν επίσης στο INSA ότι είχαν κάνει κάποιες προετοιμασίες ενόψει ενός δυνητικά βαρύ χειμώνα, όπως η αγορά μιας γεννήτριας ρεύματος έκτακτης ανάγκης ή ο σχεδιασμός να το κάνουν.

Ένα σχεδόν παρόμοιο ποσοστό (44%) δήλωσε έτοιμο να συμμετάσχει σε μια διαμαρτυρία ενάντια στις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι και τα μέσα ενημέρωσης πιέζουν για τη μείωση του χρόνου ντους ως τρόπο περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας εδώ και αρκετό καιρό. Η ίδια η Bild δημοσίευσε ένα άρθρο τον Απρίλιο που επαινούσε τις υποτιθέμενες αρετές του συντομότερου ντους εν μέσω φόβων για ένα πιθανό ρωσικό εμπάργκο εισαγωγής ενέργειας. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail