Η Συμφωνία της Μαδρίτης είναι μια νέα συνωμοσία κατά των Κούρδων

Freepen.gr - Στις 28 του περασμένου Ιουνίου, το τουρκικό κράτος κατοχής συνήψε αντικουρδική συμφωνία και το απελευθερωτικό τους κίνημα με τη Φινλανδία και τη Σουηδία στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη.

Η συμφωνία συνάντησε ευρεία καταδίκη και αντίθεση στο Κουρδιστάν και προκάλεσε δυσαρέσκεια στους δημοκρατικούς κύκλους στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο συμπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατικής Κοινωνίας στην περιοχή του Ευφράτη, Osman Khalaf, δήλωσε: «Το τουρκικό κράτος κατοχής εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να εξοντώσει τους Κούρδους πολιτικά και στρατιωτικά και δεν θέλει ειρήνη για την περιοχή. Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να συνεχιστεί η σύγκρουση».

Ο Khalaf θεώρησε τη Συμφωνία της Μαδρίτης, «μια νέα πολιτική συνωμοσία κατά των Κούρδων, όταν ένας λαός κατηγορείται ως τρομοκράτης και οι χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν αυτήν την απόφαση· αυτό είναι απόδειξη ότι η συνωμοσία είναι πολύ μεγάλη και οι Κούρδοι πρέπει να είναι προσεκτικοί».

Ο Osman Khalaf κάλεσε «τους Κούρδους διπλωμάτες να δράσουν· γιατί έχουν ένα δύσκολο έργο μπροστά τους».

Ο Osman Khalaf, συμπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατικής Κοινωνίας στην περιοχή του Ευφράτη, καταδίκασε «τα διπλά διεθνή πρότυπα στην αντιμετώπιση των Κούρδων και της υπόθεσης τους· επειδή όποιος νίκησε την τρομοκρατία υπό την ηγεσία του ISIS και θυσίασε τις ζωές χιλιάδων νεαρών γιων του για να ο κόσμος να ζει ειρηνικά, δεν αξίζει όλη αυτή την άρνηση του κόσμου».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail