Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν παγκόσμια μείωση των καλλιεργειών - εκτός από τη Ρωσία και την Κίνα

FelixMittermeier / pixabay
Freepen.gr - Οι υπέρυθρες δορυφορικές εικόνες που έχουν σχεδιαστεί για τη μέτρηση των επιπέδων υγρασίας και της υγείας των γεωργικών εκτάσεων υποδηλώνουν ότι οι βασικές καλλιέργειες όπως το σιτάρι βρίσκονται σε κακή κατάσταση και σε απότομη πτώση μεταξύ των μεγάλων εξαγωγέων, συμπεριλαμβανομένων της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Ινδίας. Ωστόσο, δύο χώρες έχουν μέχρι στιγμής προφυλαγμένες καλλιέργειες, η Ρωσία και η Κίνα.

Είναι δύσκολο να πούμε ποιες κυβερνήσεις και ιδρύματα παρακολουθούν αυτά τα δεδομένα, αλλά πριν από λίγους μήνες μια πλειάδα πολιτικών ηγετών και παγκόσμιων τραπεζών εξέδωσαν ταυτόχρονες προειδοποιήσεις για μια «παγκόσμια έλλειψη τροφίμων» και μια επικείμενη κρίση. Τέτοια ιδρύματα περιελάμβαναν το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την BIS και ακόμη και το Λευκό Οίκο. Μέχρι στιγμής, μια τέλεια καταιγίδα στασιμοπληθωρισμού, διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και κακές καιρικές συνθήκες έχουν συνδυαστεί για να διαταράξουν την παραγωγή τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Ο πληθωρισμός των τιμών λόγω των μέτρων τόνωσης της κεντρικής τράπεζας ήταν αρκετός για να προκαλέσει απίστευτη ζημιά στις πολλές εθνικές οικονομίες, αλλά ένα μόνο κακό έτος για τις καλλιέργειες πέρα ​​από αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή.

Η Ρωσία και η Κίνα, από την άλλη πλευρά, απολαμβάνουν στρατηγικό πλεονέκτημα. Καθώς μπήκαμε στην άνοιξη του τρέχοντος έτους, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προανήγγειλαν το τέλος της ρωσικής οικονομίας και την ταχεία κατάρρευση των πολεμικών προσπαθειών της στην Ουκρανία. Σήμερα, η Ρωσία πουλάει περισσότερο πετρέλαιο και εξάγει περισσότερα εμπορεύματα από ποτέ, και τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν τώρα τις πιο υγιείς βασικές καλλιέργειες στον κόσμο. Είναι σχεδόν σαν να έχει παραπλανηθεί σκόπιμα το κοινό στη Δύση σχετικά με την οικονομική της ισχύ.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι στη Δύση έχουν ξεχάσει τη σημασία των εμπορευμάτων, της βιομηχανίας και της ενέργειας όσον αφορά τη γεωπολιτική μόχλευση. Χωρίς την κυριαρχία επί αυτών των τριών γηπέδων, δεν υπάρχει πιθανότητα για ένα έθνος ή μια ομάδα εθνών να υπαγορεύσει όρους σε μια χώρα που έχει τέτοια πλεονεκτήματα. Ο οικονομικός πόλεμος αφορά την ανεξάρτητη παραγωγή και την προσαρμοστικότητα. Αυτά είναι δύο πράγματα που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν έχουν αυτή τη στιγμή.

Με τη μείωση των εξαγωγών των καλλιεργειών, οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο φέτος και υπάρχει επίσης η πιθανότητα η Ρωσία να αποκόψει την πρόσβαση της ΕΕ και άλλων χωρών στη γεωργική αγορά τους. Αν και το Κρεμλίνο λέει ότι αυτό δεν θα συμβεί, δεδομένου του κατάλληλου γεγονότος ενεργοποίησης, παραμένει μια νόμιμη απειλή. Ήδη αυτόν τον μήνα η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος ενός οικονομικού γκρεμού καθώς περιμένουν να δουν εάν το ρωσικό «κλείσιμο συντήρησης» του αγωγού Nord Stream 1 είναι πράγματι προσωρινό ή η αρχή μιας πλήρους ενεργειακής κρίσης που θα διαρκέσει χρόνια.

Με άλλα λόγια, ο πειρασμός για τα ανατολικά έθνη να χρησιμοποιήσουν το φαγητό ως όπλο ενάντια στις χώρες του ΝΑΤΟ θα είναι εξίσου ψηλά στη λίστα τους με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Με την επισιτιστική και ενεργειακή σταθερότητα υπό αμφισβήτηση, υπάρχει επίσης σημαντικός κίνδυνος εμφύλιων αναταραχών. Τα έθνη του τρίτου κόσμου είναι πιθανό να δουν τις χειρότερες ελλείψεις, αλλά ο πληθωρισμός των τιμών στις ανάγκες είναι εδώ για να μείνει και για τις χώρες του πρώτου κόσμου. Και μαζί με αυτό έρχονται όλα τα συναφή οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εγκληματικότητας, της αύξησης της ανεργίας και της αύξησης της φτώχειας. 

* πληροφορίες zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail