Οι ΗΠΑ δίνουν πληροφορίες για τους στόχους στο Ντονμπάς – Βαράτε στο ψαχνό, η εντολή του Κιέβου

Image: US Army/Markus Rauchenberger
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον όχι μόνο προμήθευσε συστήματα πυραύλων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας (HIMARS) στο Κίεβο, αλλά παρέχει πληροφορίες για στόχους στο Ντονμπάς και έχει στείλει ακόμη και «ανεπίσημα» εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να βοηθήσουν με το υλικό, ισχυρίστηκε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα ισχυρίζεται πως η ουκρανική κυβέρνηση διέταξε τα στρατεύματα να βομβαρδίσουν αμάχους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ με τη βοήθεια των αμερικανικών όπλων.

Μιλώντας σε ενημέρωση μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «χρησιμοποιούσαν πρόσφατα συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα». Πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον μοιράζεται ενεργά πληροφορίες για στόχους με το Κίεβο, και έχει ακόμη «αποστείλει ανεπίσημα εκπαιδευτές, οι οποίοι βοηθούσαν εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου να στοχεύουν σωστά».

Η Ζαχάροβα συνέδεσε την πρόσφατη αύξηση των ουκρανικών βομβαρδισμών με την παράδοση των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων.

Σημείωσε πως ο ουκρανικός στρατός «προφανώς έχει λάβει εντολή από το Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους εν λόγω εκτοξευτές εναντίον αμάχων χωρίς κανένα δισταγμό».

Επίσης την Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε δήλωση, ότι η « επιχείρηση της Μόσχας θα συνεχιστεί παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να "ενισχύουν την ασφάλεια" της Ουκρανίας».
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail