Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας παρακολουθούσαν το έργο του ελληνικού προξενείου στη Μαριούπολη!

RIA Novosti / Pavel Lisitsyn
Freepen.gr - Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας [SBU] παρακολούθησαν το έργο του ελληνικού προξενείου και εκπροσώπων των ελληνικών πολιτιστικών κέντρων στη Μαριούπολη, συμπεριλαμβανομένης της ακρόασης, ανέφερε το αρχηγείο εδαφικής άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RΙΑ.

«Οι υπάλληλοι της SBU λένε πώς παρακολούθησαν το έργο του ελληνικού προξενείου και των εκπροσώπων των ελληνικών πολιτιστικών κέντρων στη Μαριούπολη: ακρόαση, έλεγχος των κινήσεων των εκπροσώπων του προξενείου. Όλα αυτά, φυσικά, έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, κατά παράβαση του ανθρώπινου δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή», αναφέρεται στην ανακοίνωση σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Αρχηγείου στο Telegram.

Η ανακοίνωση σημείωσε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της εργασίας, Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στο Ντονμπάς κι ενεπλάκησαν στις προκλήσεις της Υπηρεσίας Ασφαλείας, τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή και η ελευθερία τους.

Το αρχηγείο δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στο οποίο μια γυναίκα που παρουσιάστηκε ως Αικατερίνα Τσεπαρένκο λέει ότι εργαζόταν στο επιχειρησιακό και τεχνικό τμήμα της Υπηρεσίας Ασφαλείας.

«Για σχεδόν δύο χρόνια ακούω εκπροσώπους του ελληνικού προξενείου, δηλαδή τον πρόξενο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, τον αναπληρωτή του, μεταφραστή, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Εταιρειών της Ουκρανίας», λέει η γυναίκα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail