Οι ΗΠΑ άνοιξαν παράθυρο να επιτεθεί η Ουκρανία με HIMARS κατά των ρωσικών στόχων στην Κριμαία!

Freepen.gr - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Κυριακή άφησε να εννοηθεί πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) που παρέχεται από τις ΗΠΑ εναντίον ρωσικών στόχων στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία ελέγχει από το 2014.

Όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι έστελναν HIMARS στην Ουκρανία, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν είπαν ότι έλαβαν «διαβεβαιώσεις» από Ουκρανούς αξιωματούχους πως οι πύραυλοι δε θα χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν ρωσικό έδαφος.

Όταν ρωτήθηκε εάν η απαγόρευση στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί το HIMARS για στόχευση ρωσικού εδάφους ισχύει και για την Κριμαία, ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε στο Antiwar.com, πως «η Κριμαία είναι Ουκρανία».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν την υποτιθέμενη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον του λαού της Ουκρανίας», είπε ο εκπρόσωπος.

Το Σάββατο, ένας ουκρανικός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ανέφερε πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αρχίσουν να επιτίθενται σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία και πρότεινε ότι το HIMARS που παρέχεται από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τέτοια πλήγματα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, προειδοποίησε την Κυριακή ότι εάν η Ουκρανία εξαπολύσει επιθέσεις στην Κριμαία, θα σήμαινε «την ημέρα της Αποκάλυψης» για την ουκρανική ηγεσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail