Οι γερμανικές τράπεζες φοβούνται θύελλα χρεοκοπιών λόγω φυσικού αερίου

marcinjozwiak / pixabay
Οι γερμανικές τράπεζες φοβούνται τεράστιες χρεοκοπίες μετά τις περικοπές στις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ανέφερε το Bloomberg.

Η «Gazprom» μείωσε νωρίτερα την άντληση καυσίμων στη διαδρομή εξαγωγής, λέγοντας πως ο Καναδάς δεν επέστρεψε τους στρόβιλους που κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία Siemens μετά την επισκευή. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας, οι μονάδες δεν μπορούσαν να επιστραφούν λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Οτάβα.

«Οι τράπεζες στη Γερμανία θα αναγκαστούν να διαθέσουν πρόσθετα κεφάλαια για να καλύψουν μια πιθανή αύξηση των χρεοκοπιών εάν η χώρα αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, αυτό το σενάριο θα οδηγήσει σε ύφεση τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Οι δανειστές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης ενός αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τη Γερμανία με τη Ρωσία. Υπάρχει πιθανότητα οι παραδόσεις να μην επαναληφθούν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, δήλωσαν δύο κορυφαίοι τραπεζίτες, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail