Πιάσαμε πάτο, αλλά… θα σκάψουμε κι άλλο!

Μέχρι το 2009-2010, οπότε και έσκασε και στην Ελλάδα η παγκόσμια οικονομική κρίση, στη χώρα μας φόρους πλήρωναν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, τα σούπερ μάρκετ και οι μεγάλες αλυσίδες.

Από: antinews.gr - Του Strange Attractor

Όλοι οι υπόλοιποι, καταστηματάρχες, έμποροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες γιατροί κλπ, ζούσαν το όνειρο.

Εισέπρατταν κανονικά τον ΦΠΑ από τους πελάτες-καταναλωτές, αλλά δεν τον απέδιδαν στο κράτος αφού δεν έκοβαν αποδείξεις, ή έκοβαν ελάχιστες.

Εξ ου και τα εξοχικά, οι λιμουζίνες, τα πρώτα τραπέζια πίστα και όλα τα συμπαρομαρτούντα του κλασικού νεοέλληνα μπρούκλη φοροφυγά.

Και τι έκανε το κράτος για αυτό; Την πάπια…

Πάγια πεποίθηση των κυβερνώντων μας ήταν να κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα στην αγορά, να τονώνεται η οικονομία, και όσον αφορά στις δημόσιες δαπάνες ας είναι καλά τα δανεικά (κι αγύριστα) από τους ξένους.

Ακόμη θυμάμαι διάσημο και δημοφιλή παλιό υπουργό οικονομικών, με θητεία ρεκόρ στο υπουργείο, που μου είχε πει το 1995 πως αν οι Έλληνες φορολογούνταν κανονικά τότε θα ήμασταν Μονακό και βάλε.

Μέχρι λοιπόν που έσκασε η κρίση, και οι «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι» ζήτησαν πίσω τα δανεικά που μας έδιναν.

Και μπήκαν τα κεφάλια μέσα.

Ξαφνικά η χώρα έπρεπε να αρχίσει να εισπράττει φόρους μπας και πληρώσει τα μαμισιάτικα της στρεβλής ανάπτυξης και της τεχνητής ευμάρειας, που σύντομα αποδείχθηκαν αυτό που ήταν. Μια φούσκα βασισμένη στη φοροδιαφυγή.

Και να τα μνημόνια, να η λιτότητα, να η σκληρή φορολόγηση, να η τρόικα, να το ΔΝΤ, να το κλάμα…

Με αποτέλεσμα οι χθεσινοί «Ωνάσηδες» να τρέχουν να πουλήσουν τις Καγιέν και τις μπέμπες, που δεν μπορούσαν πια να δικαιολογήσουν, αφού δήλωναν άνεργοι ή πένητες, και να βρεθούν ξαφνικά ενώπιοι ενωπίω της πραγματικότητας του καπιταλισμού στον οποίο ορκίζονταν, αρκεί να μην πλΕρώνουν φόρους.

Όπως οι κοτζαμπάσηδες του ’21, που ευθύς μόλις ο Καποδίστριας πήγε να φτιάξει κράτος, άρχισαν να διαμαρτύρονται «μα καλά, γι’ αυτό εδιώξαμεν τον Τούρκον; Για να πλερώνομεν χαράτσια;».

Έτσι και οι δικοί μας, που αναγκάστηκαν βιαίως να προσαρμοστούν… προς τα κάτω. Τέρμα τα πρώτα τραπέζια πίστα, τα κοχίμπας και τα τριήμερα στο Μπαλί.

Λίγοι μάλιστα πρόσεξαν μια είδηση που τότε, επί αγαναΧτιστών, είχε περάσει στα ψιλά. Η Πόρσε βράβευσε την ελληνική της αντιπροσωπεία, διότι το 2010 η χώρα μας είχε τις περισσότερες Καγιέν ανά κεφαλή στην ΕΕ!!!!

Λογικό, αν κρίνω από όσες έβλεπα καθημερινά στους δρόμους… ούτε στο Μαϊάμι Μπιτς δεν κυκλοφορούσαν τόσες.

Σήμερα όποια Καγιέν βλέπω, ακόμη και Λαμποργκίνι ΟΥΡΟΥΣ, έχει πινακίδες Βουλγαρίας, Ουκρανίας, ακόμη και Σκοπίων!!!!! Τα ύστερα του κόσμου.

Τέλος πάντων, έτσι έγιναν τα πράγματα, με τους πρώην μπρούκληδες νυν πένητες να αρχίζουν ξαφνικά να κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους πως αυτοί μας κατέστρεψαν αφού, μιας και τους πλΕρώνουμε από τους φόρους μας, και όλοι μαζί να βρίζουν το κράτος, το οποίο θα πρέπει να έχει από ένα πυροσβεστικό πάνω από το εξοχικό μας ανά πάσα στιγμή, αλλά χωρίς να πληρώνουμε φόρους…

Και έτσι, σύσσωμη η κοινωνία συντάχθηκε πίσω από το γελαστό παιδί, που θα καταργούσε τα μνημόνια, θα έβαζε στη θέση της την μαντάμα του Βερολίνου, και τον ανάλγητο «σακάτη» που μας θέλουν δούλους αφού… and the rest is history.

Η χώρα όμως αντί να «λευτερωθεί», φλέρταρε με τα συσσίτια και την άβυσσο χάρη σε Μπαρουφάκηδες, Λαπαβίτσες, Κατρούγκαλους, και Χαϊκάληδες, αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή ο Αλέξης συνειδητοποίησε τι επρόκειτο να γίνει, έκανε την κωλοτούμπα του, και όλα καλά, με μπόλικα νέα μνημόνια, τεμενάδες στους «θεσμούς», φόρους, χαράτσια, περικοπές συντάξεων, και λοιπά κατορθώματα της Πρώτης Φοράς Αριστεράς, η οποία ενέταξε στους κόλπους της, δίπλα σε μαοϊκές συνιστώσες,  και όλα τα μπουμπούκια του πάλαι ποτέ κραταιού Πασόκ, που μύρισαν νέο μπουλκουμέ, από άλλο όμως μετερίζι.

Ελλαδάρα, ποτέ δεν πεθαίνεις να ‘ουμ!

Κάτι παρόμοιο με αυτό για τον Αλέξη και την άβυσσο είπε προχθές και ο Κυριάκος, αν δεν κάνω λάθος, λέγοντας με στόμφο πως ο Σύριζα μας πήγε ένα βήμα πριν την άβυσσο, αλλά η ΝΔ μας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά… Αν το είπε πράγματι, τότε ισχύει το «γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», ή κάπως έτσι. Όπως και να ‘χει, καλά θα κάνει να απολύσει πάραυτα τους λογογράφους του.

Διότι σε ένα μεγάλο βαθμό ήδη είμαστε μέσα στην άβυσσο. Ως τον λαιμό.

Μέχρι πριν από 10 χρόνια όποιος ασχολιόταν ως παρατηρητής με τη νεοελληνική πολιτική, χωρίς να είναι κομματόσκυλο που περιμένει διορισμό, συμφωνούσε πως η χειρότερη κυβέρνηση ήταν εκείνη του μπαμπά του Κυριάκου.

Που η θητεία του απέδειξε πως οι παλιότεροι, της δεκαετίας του ’60 δηλαδή, κάτι ήξεραν όταν μιλούσαν για «εφιάλτες» και «καθάρματα». Εξ ου και εξαφανίστηκε μέσα σε 2-3 χρόνια (χάρη και στον Σαμαρά).

Με αποτέλεσμα να επανέλθει το κυνηγημένο και πλήρως απαξιωμένο (λόγω σκανδάλων) τότε Πασόκ, και να κυβερνήσει ανεμπόδιστα για άλλα 11 χρόνια!!!!

Τόσο καμένοι από τον Μητσοτάκη αισθάνονταν οι Ελληνέζοι, που μέχρι και τη Μιμή θα έκαναν πρωθυπουργό, μέχρι και τον Κατσανέβα, αρκεί να μην ξαναζούσαν τέτοια οδυνηρή εμπειρία.

Μέχρι που ζήσαμε την 5ετία των σούργελων του Σύριζα. Που έσπασαν κάθε ρεκόρ ανικανότητας και ιδεοληπτικής φαυλότητας.

Που μπροστά τους μέχρι και ο… Κατσίκης, μέχρι και ο… Φρανς Τσαγκάρης, μέχρι και ο… Γιακουμάτος, ακόμη και ο Χάρης (διά τούτο λέγω) Καστανίδης φαντάζουν statesmen διεθνούς βεληνεκούς.

Και πάνω που λες πιάσαμε πάτο, τσουπ σκάει μύτη ο Κυριάκος με τους «αρίστους» του, και… κουράγιο αδέρφια, θα σκάψουμε κι άλλο!

3 χρόνια τώρα και τι δεν είδαμε, και τι δεν ζήσαμε;

Από κορονοϊό, διασωληνώσεις και θανάτους, μέχρι πόλεμο και απειλές πολέμου.

Χώρια η ανεργία, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός (που σήμερα είναι ανάλογος εκείνου της θητείας του μπαμπά), η εγκληματικότητα, οι γυναικοκτονίες, οι μαχαιροβγάλτες χουλιγκάνοι, οι συνεχιζόμενες ροές (που δεν τις αναφέρουν τα πετσωμένα ΜΜΕ), τα χιόνια, οι πλημμύρες, οι φωτιές, κ.ο.κ.

Μέχρι και η Ευρώπη έπεσε θύμα της περίφημης «γκαντεμιάς» του γόνου, και ετοιμάζεται για τα χειρότερα.

Μέχρι και Γ’ Π.Π. είναι στα χαρτιά!

Μέχρι και η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης προετοιμάζει δελτίο τροφίμων και καυσίμων για τον χειμώνα που  ‘ρχεται.

Όσον αφορά στα καθ’ ημάς, τα πάντα όλα βρίσκονται σε κατάσταση suspended animation.

Το μόνο που ακούγεται είναι επιδόματα επί παντός επιστητού, και για τον κάθε πικραμένο.

Τόσα επιδόματα είχαμε να δούμε από την εποχή του… Τσοβόλα.

Και μάλιστα από «νεοφιλελεύθερο» πολιτικό, του Χάρβαρντ παρακαλώ… χα χα χα.

Όλα λοιπόν σε παύση. Πού να είχαμε και προεκλογική περίοδο δηλαδή.

 Ο άλλοτε σαν ηλεκτρόνιο υπουργός Υπανάπτυξης σταμάτησε να εγκαινιάζει μπακάλικα και 4all, και μάλλον εξαφανίστηκε, ο υπουργός Ανεργίας ψάχνει κι άλλα ιδιωτικά γραφεία να χρυσοπληρώσει μπας και βγει επιτέλους και καμιά σύνταξη, ο υπουργός ΠροΠο μετράει δολοφονίες και επιθέσεις, και οι λοιποί πολιτικάντηδες υπουργοί και βολευτές κάνουν προεκλογικό αγώνα στις περιφέρειές τους μοιράζοντας υποσχέσεις και… επιδόματα, με τον ανέμελο πρωθυπουργό μας να συνεχίζει να ζει στον κόσμο του, και να δηλώνει (ανάμεσα στα συνήθη τριήμερα διακοπών) μέσω του εκπροσώπου τύπου, πως ως «υπεύθυνος» πολιτικός πάντα πίστευε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τη συνταγματική τους θητεία και να μην πηγαίνουν σε πρόωρες εκλογές!

Όντως υπεύθυνη θέση και στάση.

Έλα όμως που εγώ ο ποταπός ακόμη τον θυμάμαι να κατακεραυνώνει καθημερινά τον σέξι Αλέξη ζητώντας άμεσες εκλογές από το… 2016.

Μπας και το φανταζόμουν; Ποιος ξέρει;

Με αυτά και με αυτά η χώρα συνεχίζει να τρεκλίζει, ο κορονοϊός θερίζει, η ακρίβεια γονατίζει, η βενζίνη αγγίζει τα 3 ευρώ, ο πληθωρισμός υπόσχεται να πιάσει τριψήφιο νούμερο… αλλά όλα καλά.

Έχουμε πρωθυπουργό που σπούδασε στο Χάρβαρντ και συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Η χώρα είναι θωρακισμένη! Καλύτερο που θα βρούμε;

Οπότε αφήστε τις σαχλαμάρες περί πρόωρων εκλογών, και ανάψτε ένα κεράκι στον σμιλεμένο γόνο, ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες.

Το λένε όλοι οι μετακλητοί (που έσπασαν νούμερο ρεκόρ επί Κυριάκου), το λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος, που εκ γενετής καυχιέται για τις νεοδημοκρατικές του καταβολές (όμως το ‘12, και το ‘15  είχε ψηφίσει τον συγκαμένο, κλασικά), ασχέτως αν ακόμη περιμένει να πάρει το επίδομα για τα χιόνια της Αττικής Οδού, και ίσως να διοριστεί πουθενά κι αυτός ο έρμος, διότι όπως λέει καλός ο φιλελευθερισμός, αλλά να ‘σαι στο δημόσιο, όχι ντελιβεράς…

Και ένα δίκιο το έχει.

ΥΓ- Παλιά, επί ψυχρού πολέμου, η χώρα μας ήταν στο στόχαστρο της ΕΣΣΔ επειδή ήμασταν δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και μάλιστα φιλοξενούσαμε και αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

Σήμερα είμαστε Νο 1 στόχος της Ρωσίας, διότι ο Κυριάκος κατάφερε με έργα, λόγια, και πράξεις, να μας κάνει τον Νο 1 εχθρό του «ξανθού γένους», το οποίο οι παραδοσιακοί «δεξιοί» περίμεναν δεκαετίες να μας σώσει…

Τουρλουμπούκι δηλαδή.

ΥΓ2– Γνωστός μου, που έχει γνωστό, του οποίου η ξαδέρφη του είναι παντρεμένη με (πρώην ΠΟΤΑΜΙσιο) μετακλητό στο υπ. Υπανάπτυξης, του είπε να αγοράσει κεριά, μπαταρίες, κονιάκ, σταφίδες και κονσέρβες για τον χειμώνα.

Γιατί άραγε; Τι παίζει; Χμ;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail