Η BASF προετοιμάζεται να μειώσει την παραγωγή αμμωνίας στη Γερμανία λόγω φυσικού αερίου

BASF SE
Η γερμανική εταιρεία χημικών BASF SE πλήρωσε επιπλέον 800 εκατομμύρια ευρώ (809,5 εκατομμύρια δολάρια) για να διατηρήσει τα εργοστάσιά της σε λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, εν μέσω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου. Ο αντίκτυπος των υψηλών τιμών της ενέργειας ανάγκασε την εταιρεία να λάβει μια δύσκολη απόφαση: να μειώσει την παραγωγή αμμωνίας, η οποία θα μπορούσε να έχει πιθανές συνέπειες για τη γεωργία στη βιομηχανία τροφίμων.

«Μειώνουμε την παραγωγή σε εγκαταστάσεις που απαιτούν μεγάλους όγκους φυσικού αερίου, όπως μονάδες αμμωνίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BASF Μάρτιν Μπρούντερμυλερ σε τηλεδιάσκεψη μετά από έκθεση κερδών.

Ο Μπρούντερμυλερ είπε πως η BASF θα αξιοποιήσει εξωτερικούς προμηθευτές για να καλύψει το έλλειμμα καθώς τα γερμανικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή. Προειδοποίησε για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού που θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος των λιπασμάτων για τους αγρότες.

Το Reuters αναφέρει λεπτομερώς πώς η αμμωνία παίζει κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή λιπασμάτων με βάση το άζωτο, την κατασκευή πλαστικών και υγρών καυσαερίων ντίζελ. Ένα υποπροϊόν της παραγωγής αμμωνίας είναι το διοξείδιο του άνθρακα υψηλής καθαρότητας (CO2) που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία τροφίμων.

Η είδηση ​​ότι η BASF μειώνει την παραγωγή αμμωνίας λόγω των αυξανόμενων τιμών φυσικού αερίου έρχεται καθώς η ρωσική κρατική παραγωγός ενέργειας Gazprom PJSC αναμένεται να μειώσει στο μισό τις προμήθειες μέσω του Nord Stream 1 στην Ευρώπη σε περίπου 20%.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail