Παιχνίδια με το Abdulhamid Han από την Τουρκία - Θα το στείλει στη Μεσόγειο;

Serkan Avci/AA
Η Τουρκία ενδέχεται να αναπτύξει το νέο γεωτρύπανο Abdulhamid Han στη Μεσόγειο Θάλασσα, μια κίνηση που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τα δικαιώματα εξερεύνησης υδρογονανθράκων.

Το πλοίο, στο οποίο εκτελούνται προκαταρκτικές εργασίες στο νότιο λιμάνι Taşucu, θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις την Τετάρτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu. ανέφερε το πρακτορείο.

«Συζητάμε πέντε έως έξι εναλλακτικές για την πρώτη τοποθεσία ανάπτυξής του. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για άλλο ένα μήνα. Πιθανότατα θα είναι η Μεσόγειος», είπε ο Dönmez.

Το Abdulhamid Han είναι ένα από τα πέντε επονομαζόμενα πλοία γεωτρήσεων έβδομης γενιάς στον κόσμο, είπε ο Dönmez.

Η Τουρκία αγόρασε το πλοίο τον περασμένο Νοέμβριο για να ενταχθεί στο στόλο της ΤΡΑΟ μαζί με τα Fatih, Yavuz και Kanuni. Το σκάφος μήκους 238 μέτρων, που πήρε το όνομά του από τον Οθωμανό σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β', έφτασε στη χώρα το Μάιο. Θα έχει μέγιστο βάθος γεώτρησης 12.200 μέτρα και μέγιστο επιχειρησιακό βάθος 3.600 μέτρα, σύμφωνα με infographic του υπουργείου Ενέργειας.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail