Εκατό χρόνια μετά το 1922 η Τουρκία νέο γύρο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης

Στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη συνακόλουθη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού η Τουρκία φέρεται πλέον να επιζητεί ένα νέο γύρο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης. Για να εκτιμησουμε σωστά τα πράγματα θα πρέπει να μην επαφιομαστε στην κυρίαρχη στο δημόσιο λόγο νατοϊκή προπαγάνδα, αλλά να κατανοήσουμε βαθιά το βασικό δίδαγμα της Μικρασιατικής Καταστροφής που δεν είναι άλλο από το ότι αυτοί που παραδοσιακά από το 1821 - επειδή αυτοί κυριάρχησαν στην Ελλάδα- μάθαμε να αποκαλούμε συμμάχους, Άγγλοι αρχικά και Αμερικανοί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και οι λοιπές δυτικές δυνάμεις είναι οι χειρότεροι εχθροί του Ελληνισμού. 

Χαράλαμπος Μηνάογλου

Θα πρέπει, λοιπόν, να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να στηριχθούμε πραγματικά σε αυτούς παρά μόνον μερικώς και κατά περιόδους μπορούμε να έχουμε συμμαχίες μαζί τους, αλλά πάντοτε πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορετικά συμφέροντα με αυτούς. Έτσι, το πιο απερίσκεπτο να κάνουμε που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε την άμυνά μας ή να θεωρούμε ότι εξασφαλίζουμε την ασφάλειά μας εμπιστευόμενοι το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια πολύ καλή συνταγή για νέες εθνικές τραγωδίες. 

Αντιθέτως, θα πρέπει να θέσουμε την εθνική μας ακεραιότητα και το μεγάλωμα της πατρίδας ως πρώτη προτεραιότητα. Όσο δεν έχουμε αυτές τις προτεραιότητες νέες μικρασιατικές καταστροφές μας περιμένουν. Ιδίως, το τελευταίο διάστημα, όπου η Τουρκία θέτει θέμα κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και κάποιοι φοβούνται μια άμεση τουρκική επίθεση. Η τουρκική στρατηγική, όμως, δεν είναι τόσο κοντόθωρη όσο νομίζουμε. Αντίθετα, οι Τούρκοι πολύ μεθοδικά, αφού ξεκίνησαν πριν είκοσι περίπου χρόνια με το θέμα των βραχονησίδων, κλιμακώνουν τώρα με το θέμα της αμφισβήτησης των νησιών. 

Και στον σχεδιασμό τους δεν προβλέπεται καμία άμεση επίθεση, αλλά αφού αφήσουν για καμιά δεκαετία τουλάχιστον τους χρηματοδοτούμενους από το τουρκικό ΥΠΕΞ πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους στην Ευρώπη και την Αμερική να λένε και να γράφουν ότι έχει και κάποιο δίκιο η Τουρκία κτλ. και αφού αρχίσει μετά από καμιά δεκαριά χρόνια η κοινή γνώμη στην Ευρώπη και την Αμερική να επηρεάζεται από αυτούς τους ανθρώπους και δημιουργηθεί μια θολή εικόνα για την κτήση των νησιών του Αιγαίου, τότε θα πρέπει να αναμένουμε επίθεση της Τουρκίας στα νησιά. 

Και εκεί ακριβώς είναι το επίπεδο, το επίπεδο της προπαγάνδας, των ΜΜΕ και της διεθνούς διπλωματίας, όπου πρέπει να πολεμήσουμε τώρα τους Τούρκους, χωρίς βέβαια να παύει να μας ενδιαφέρει ούτε στιγμή το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού. (Για το ζήτημα της χρηματοδότησης πανεπιστημιακών στην Αμερική και την Ευρώπη από το τουρκικό ΥΠΕΞ από πολύ παλιά τεκμηρίωση βρίσκει κανείς στο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα ιστορικού του 20ου αιώνα, του Σπύρου Βρυώνη, Clio meets the Grey Wolf. Το βιβλίο είχε μεταφραστεί από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στα ελληνικά, εξαντλήθηκε και παραδόξως δεν ξανατυπωθηκε).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail