Τι φοβάται η Γερμανία και δεν εμπιστεύεται τον Zelensky – Der Spiegel

Η Γερμανία διστάζει να στείλει τανκς στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις, για «ιστορικούς λόγους», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι το Κίεβο θα μπορούσε να αποκτήσει υπερβολική αυτοπεποίθηση εάν πετύχει μια σειρά από νίκες και να εξαπολύσει εισβολή στο ρωσικό έδαφος.

Μια τέτοια εξέλιξη «θα σήμαινε ότι γερμανικά τανκς θα βρίσκονταν και πάλι μέσα στη Ρωσία», έγραψε την Παρασκευή το Der Spiegel, σε μια προφανή αναφορά στην εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση το 1941.

Ο φόβος ότι τα γερμανικά όπλα θα μπορούσαν να σταλούν στη Ρωσία «τονίζει μια κάποια δυσπιστία στο Βερολίνο προς τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky. Και αυτός, επίσης, είναι ένας λόγος για τον οποίο η αμυντική βιομηχανία στη Γερμανία δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να παραδίδει άρματα μάχης» , ισχυρίζεται το δημοσίευμα.

Μέχρι στιγμής, τανκς έχουν παραδοθεί στην κυβέρνηση του Κιέβου μόνο από την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, όχι από μεγάλους εξαγωγείς όπλων όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail