Οι Κούρδοι της Συρίας ζητούν από τη Δαμασκό να καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη

Η Συρία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα συστήματα αεράμυνας της για να αποκρούσει οποιαδήποτε τουρκική εισβολή, δήλωσε ο Μαζλούμ Αμπντί, επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που κυριαρχούνται από τους Κούρδους και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

«Το ουσιαστικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο συριακός στρατός για να υπερασπιστεί το συριακό έδαφος θα ήταν να χρησιμοποιήσει συστήματα αεράμυνας εναντίον τουρκικών αεροπλάνων», είπε ο Άμπντι σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters την Κυριακή.

Είπε ότι οι SDF ήταν ανοιχτές να συνεργαστούν με τον συριακό στρατό για να αποκρούσουν οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στο βορρά.

Ο Άμπντι είπε ότι περισσότερος στρατιωτικός συντονισμός με τη συριακή κυβέρνηση δεν θα απειλούσε την ημιαυτόνομη κυριαρχία τους στη χώρα.

«Προτεραιότητά μας είναι η υπεράσπιση του συριακού εδάφους και κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να πετύχει επιτόπου κέρδη», είπε ο Άμπντι στο Reuters.

Μια νέα τουρκική επίθεση θα εκτοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους, είπε ο Abdi. Αυτό θα οδηγήσει σε ευρύτερες ζώνες μάχης, είπε.

Μια τουρκική επίθεση θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αναζωπύρωση του ISIS στην περιοχή, είπε ο Abdi.

«Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε σε δύο μέτωπα», είπε.

Εν κατακλείδι, είμαστε για άλλη μια φορά θεατές στο ίδιο έργο, όπως είχαμε τονίσει στη Freepen.gr και παλαιότερα. Κάθε φορά που αναδύεται ο τουρκικός κίνδυνος, οι Κούρδοι της Ροζάβα θυμούνται τη Δαμασκό με την οποία στο μεσοδιάστημα ουδέποτε φτάνουν σε συμφωνία. Η δε Δαμασκός δεν έχει λόγο να πιέζεται, αντίθετα ίσως εξυπηρετείται να βλέπει τους Κούρδους να πιέζονται από την Τουρκία. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail