Το Κίεβο ελπίζει να ανταποδώσει σε άλλο μέτωπο μετά την απώλεια του Severodonetsk

Το κύριο πεδίο μάχης στην Ουκρανία παραμένει η μητροπολιτική περιοχή Severodonetsk-Lisichansk.

Η πόλη Severodonetsk και η βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου Azot βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Στα περίχωρα της πόλης, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας εκκαθάρισαν τις πόλεις Voronovo και Sirotino. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απωθήθηκαν από όλες τις θέσεις τους στην αριστερή όχθη του ποταμού Seversky Donets.

Ωστόσο, η προέλαση των κοινών δυνάμεων δεν σταμάτησε. Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για το Lisichansk. Η πόλη αυτήν την στιγμή είναι αποκλεισμένη από ανατολικές και νότιες κατευθύνσεις. Στις δυτικές παρυφές, οι μάχες έφτασαν στο διυλιστήριο πετρελαίου Lisichansk, στο εργοστάσιο Glass, στο εργοστάσιο ζελατίνης και στις εγκαταστάσεις παραγωγής καουτσούκ.

Στις 26 Ιουνίου, ρωσικές μονάδες φέρεται να απώθησαν τις υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις από την πόλη Volcheyarovka στα νοτιοδυτικά προάστια του Lisichansk. Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές μονάδες που αναπτύσσονται στο διυλιστήριο πετρελαίου Lisichansk κινδυνεύουν να αποκοπούν από την ομάδα στην πόλη. Οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας έχουν εγκαταστήσει στρατιωτικές θέσεις στα υψώματα στην πόλη Volcheyarovka και τώρα ο αυτοκινητόδρομος Seversk-Lisichansk βρίσκεται υπό τον έλεγχο πυρών του πυροβολικού τους. Ο δρόμος χρησιμοποιήθηκε από Ουκρανούς στρατιωτικούς για να μεταφέρουν στρατιωτικές προμήθειες στις θέσεις τους.

Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει τη δυνατότητα να αποσύρει τις υπόλοιπες δυνάμεις από το Λισιτσάνσκ.

Στα νότια, οι ουκρανικές μονάδες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή Gorskoe-Zolotoe παγιδεύτηκαν. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας συνεχίζουν την επιχείρηση εκκαθάρισης, καταστρέφοντας τους τελευταίους θύλακες της ουκρανικής αντίστασης.

Η πόλη Gorskoe είναι σχεδόν πλήρως ασφαλισμένη. Οι ρωσικές δυνάμεις αποναρκοθέτησαν την περιοχή ανακαλύπτοντας κρύπτες όπλων που άφησαν Ουκρανοί στρατιώτες σε σπίτια ντόπιων πολιτών.

Σε άλλες ουκρανικές περιοχές, οι γραμμές του μετώπου παραμένουν πιο σταθερές.

Η μάχη για το νησί Zmeiny παίρνει δυναμική. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε αναλάβει άλλη μια προσπάθεια να χτυπήσει τις ρωσικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο νησί. Η επίθεση αναχαιτίστηκε από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S. Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκε 1 Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και 12 πύραυλοι.

Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κινδυνεύει να αντιμετωπίσει έναν νέο γύρο κλιμάκωσης στο πολύ εγγύς μέλλον. Αφού οι δυνάμεις του Κιέβου παρέλαβαν τους αμερικανικούς πυραύλους Harpoon που προμήθευσαν οι δυτικοί σύμμαχοί τους, αύξησαν τις επιθέσεις τους στην υποδομή κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν δύο φορές γεωτρήσεις που βρίσκονται στις δυτικές ακτές της Κριμαίας. Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν να καταστραφεί μια εξέδρα ενώ 7 άνθρωποι αγνοούνται.

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη αναγνωριστική δραστηριότητα των αεροσκαφών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πάνω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας τις τελευταίες ημέρες, θα πρέπει να αναμένονται νέες προκλήσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail