Εντοπίστηκαν έγγραφα Πολωνού συνταγματάρχη στο Severodonetsk στην ανατολική Ουκρανία

kropekk_pl / pixabay
Καθώς οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας προχωρούν μέσω της ουκρανικής άμυνας στην ανατολική Ουκρανία, όλο και περισσότερα μυστικά του καθεστώτος του Κιέβου αποκαλύπτονται.

Στις 6 Μαΐου, έγγραφα του Πολωνού συνταγματάρχη Dariusz Majchrzak βρέθηκαν στις στρατιωτικές θέσεις που άφησαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πόλη Severodonetsk. Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι ο αξιωματικός του ΝΑΤΟ αναπτύχθηκε στο Severodonetsk και τώρα μπορεί να κρύβεται στο χημικό εργοστάσιο Azot.

Σε έναν από τους χώρους που άφησε η AFU στο Severodonetsk, βρέθηκαν έγγραφα για το αυτοκίνητο KIA Sorento του Dariusz Majchrzak από Ρώσους στρατιωτικούς.


Ο συνταγματάρχης Dariusz Majchrzak είναι ο Αντιπρύτανης Στρατιωτικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Πολεμικών Σπουδών, ASzWoj, στην Πολωνία. Σπούδασε στην Ακαδημία Αξιωματικών στο Βρότσλαβ, υπηρέτησε στην 11η Μεραρχία Τεθωρακισμένων Ιππικού. 

Έχει συμμετάσχει επανειλημμένα στην οργάνωση και διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το 2005-2006, υπηρέτησε ως ανώτερος ειδικός της Ομάδας Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής Μεραρχίας ως μέρος του πολωνικού στρατιωτικού σώματος στη Δημοκρατία του Ιράκ.

Οι επιστημονικές του έρευνες είναι αφιερωμένες στα θέματα εθνικής και διεθνούς ασφάλειας. Σπούδασε σύγχρονες απειλές, διαχείριση κρίσεων, κυρίως στην ΕΕ και στην Πολωνία. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο συνταγματάρχης Dariusz Majchrzak σκοτώθηκε ή αν βρίσκεται ακόμα στο Severodonetsk ή αν έφυγε από την πόλη και την Ουκρανία. Τα έγγραφα μπορεί να θεωρηθούν τα πρώτα στοιχεία της συμμετοχής πολωνικού στρατιωτικού προσωπικού σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail