Τα δυτικά όπλα θα κάμψουν την ανωτερότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία;

Το σχέδιο να γίνει η Ουκρανία «αντιρωσική» είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Το ηθικό των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του πληθυσμού υπέρ του Μπαντέρα έχει σπάσει. Ξέρουν ότι θα μπορούσαν να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν σε όλη την Ουκρανία κάθε βράδυ. Οι άνθρωποι στο έδαφος παρακολουθούν ρωσικούς πύραυλους να πετούν πάνω από τα κεφάλια τους. Μπορούν μόνο να μαντέψουν ποιος θα πεθάνει εξαιτίας αυτών των πυραύλων αυτή τη φορά και μετά άλλη μια.

Το ηθικό του στρατού και του πληθυσμού εξασφαλίζει αίσθημα ασφάλειας κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Αυτό το ηθικό είναι χαμηλό σε όλη τη χώρα. Αυτό δε συμβαίνει επειδή «μας έχουν εγκαταλείψει οι διοικητές μας» ή «μας χρησιμοποιούν ως τροφή των κανονιών». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί Ναζί γνωρίζουν πως μπορούν να πεθάνουν σε επίθεση με ρουκέτα ανά πάσα στιγμή.

"Το πιο τρομερό πράγμα σε αυτόν τον πόλεμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι το αίσθημα απόλυτης ανυπεράσπιστης κατάστασης σε όλη τη χώρα. Όπου κι αν βρίσκεστε, εξακολουθείτε υποσυνείδητα να περιμένετε να σας χτυπήσει ένας πύραυλος, αυτό είναι το θέμα", έγραψε το ουκρανικό κανάλι Telegram Iniй.

Οι ουκρανικές δυνάμεις υστερούν απελπιστικά πίσω από το ρωσικό στρατό και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Ουκρανία για να το αντισταθμίσει αυτό, θρηνεί ο συγγραφέας:

«Δεν έχουμε 1.000 πυραύλους κρουζ το μήνα που μπορούμε να εκτοξεύουμε σε στόχους στο βάθος της Ρωσίας και τα στρατιωτικά μας αεροσκάφη έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα».

Ένα άλλο ουκρανικό κανάλι «Our Kharkiv», με περισσότερους από 100.000 συνδρομητές, δημοσιεύει καθημερινά μηνύματα για επιθέσεις με πυραύλους. Αν κάποιος μετακινηθεί προς τα κάτω μέσα από αυτά τα μηνύματα, αναπτύσσει αναπόφευκτα το αίσθημα της κατάθλιψης και της απελπισίας.

Κατά τη διάρκεια οκτώ ετών του πολέμου με τους Ναζί, ο πληθυσμός του Donbass ήταν εξαντλημένος ενώ ζούσε υπό την προϋπόθεση της συνεχούς προσδοκίας του θανάτου. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ώθησαν τη Ρωσία να ξεκινήσει την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Το ηθικό στους στρατούς των λαϊκών δημοκρατιών ήταν πολύ χαμηλό για τον ίδιο λόγο.

Την Τετάρτη, η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Kalibr (Caliber) για να χτυπήσει τη σιδηροδρομική σήραγγα Beskydy που διασχίζει τα Καρπάθια στην περιοχή Lviv. Η σήραγγα καταστράφηκε μερικώς. Ούτε ένας πύραυλος δεν αναχαιτίστηκε.


«Η αεράμυνα μας δεν μπορούσε να διαχειριστεί τους πυραύλους Kalibr που στην πραγματικότητα πέταξαν πάνω από ολόκληρη τη χώρα μας, αλλά δεν αναχαιτίστηκαν», έγραψε το κανάλι Legitimny Telegram.

Η Ουκρανία μένει να ελπίζει στο Δυτικό MLRS που υποτίθεται ότι θα κρατήσει τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

«Το σημείο καμπής μας στον πόλεμο θα έρθει όταν η Ουκρανία έχει μια κρίσιμη ποσότητα όπλων των απαιτούμενων διαμετρημάτων», έγραψε το κανάλι Resident Telegram.

Οι Ουκρανοί δημοσιεύουν ήδη χάρτες των εδαφών που τα αμερικανικά συστήματα HIMARS θα μπορούν να φτάσουν κατά μήκος της πρώτης γραμμής: καλύπτουν πλήρως το Ντόνετσκ και τη Χερσώνα.

Η Χερσώνα θα ψηφίσει για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία μόνο και μόνο επειδή η Ρωσία θα δώσει στους κατοίκους της μια αίσθηση προστασίας και ασφάλειας. Η Ουκρανία, στη σημερινή της μορφή, δε θα δώσει ποτέ αυτή την αίσθηση σε κανέναν, γιατί μια ασήμαντη ποσότητα αμερικανικής πυραυλικής τεχνολογίας δε θα μπορέσει να σπάσει την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail