Οι κυρώσεις μπορούν να εκληφθούν ως casus belli – Μεντβέντεφ

Sputnik / Alexey Danichev
Οι μονομερείς κυρώσεις μπορούν να εκληφθούν ως «πράξη διεθνούς επιθετικότητας» και επικαλούνται το δικαίωμα της Ρωσίας στην αυτοάμυνα, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Μιλώντας στο 10ο Διεθνές Νομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Μεντβέντεφ κατέρριψε την «κυνική πρακτική μονομερών περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας, η παρανομία των οποίων έχει επανειλημμένα τονιστεί σε όλα τα επίπεδα».

Αυτή η πρακτική είναι «κάπως παρόμοια με την κήρυξη οικονομικού πολέμου, όπως λένε οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας», πρόσθεσε.

"Υπό ορισμένες συνθήκες, τέτοια εχθρικά βήματα μπορούν να εκληφθούν ως πράξη διεθνούς επιθετικότητας. Και μάλιστα ως casus belli. Απαντώντας σε αυτά, το κράτος έχει δικαίωμα ατομικής και συλλογικής αυτοάμυνας"

Ωστόσο, η Μόσχα εξακολουθεί να έχει «αδύναμη ελπίδα» πως η Δύση θα εγκαταλείψει τις «κακές πρακτικές» της και «θα μετανοήσει για τη δική της βλακεία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Ελπίζουμε ότι οι πρώην δυτικοί εταίροι μας θα έχουν το θάρρος να παραδεχτούν τους στρατηγικούς λανθασμένους υπολογισμούς τους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο τον ΟΗΕ, έχουν επηρεάσει περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους και έχουν προκαλέσει αύξηση του παγκόσμιου πληθωρισμού, ελλείψεις τροφίμων και την επέκταση της φτώχειας», είπε.

Αν δεν πραγματοποιηθούν τέτοιες ελπίδες, η Ρωσία «θα ζήσει» μόνη της χωρίς τη Δύση, εξήγησε ο πρώην πρόεδρος. «Ο σημερινός κόσμος δεν περιορίζεται καθόλου στα σύνορα των δυτικών χωρών», είπε.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail