Πλώρη για να ενταχθεί στους BRICS βάζει η Αργεντινή

Santiago_SMF / pixabay
Η Αργεντινή προσπαθεί να γίνει πλήρες μέλος της ομάδας των BRICS, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez κατά την ομιλία του στη 14η σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της ένωσης.

«Προσπαθούμε να γίνουμε πλήρες μέλος αυτής της ομάδας εθνών, η οποία αντιπροσωπεύει ήδη το 42% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 24% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος», είπε ο πολιτικός κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Telam.

Σύμφωνα με τον Αργεντινό ηγέτη, η χώρα του είναι ένας ασφαλής και υπεύθυνος προμηθευτής τροφίμων και ένας αναγνωρισμένος παίκτης στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των εφαρμοσμένων logistics.

«Δεν είμαστε μόνο ικανοί να παράγουμε και να εξάγουμε τρόφιμα, ξέρουμε επίσης πώς να παρέχουμε υπηρεσίες και να εκπαιδεύουμε ειδικούς ώστε άλλες χώρες να μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να βελτιώσουν έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων», πρόσθεσε ο Fernandez, μιλώντας στους ηγέτες των BRICS.

Η διήμερη 14η σύνοδος κορυφής των BRICS υπό την προεδρία της Κίνας ξεκίνησε τις εργασίες της την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη σύνοδο κορυφής συμμετέχουν οι επικεφαλής των χωρών της ένωσης - ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail