Το Κίεβο και η Βαρσοβία θα αρχίσουν να παράγουν όπλα από κοινού

Στρατός των ΗΠΑ / Sgt. Τίμοθι Χάμλιν
Η Ουκρανία και η Πολωνία θα δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση για την κατασκευή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε την Τετάρτη ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε διακυβερνητική διαβούλευση με τη συμμετοχή του Volodymyr Zelensky και του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, κατά την οποία υπογράφηκε μνημόνιο για τη σύσταση μόνιμης επιτροπής Ουκρανίας-Πολωνίας για τη δημιουργία συνεργασίας μεταξύ πολωνικών και ουκρανικών επιχειρηματικών φορέων.

"Αυτή η επιτροπή θα προετοιμάσει προτάσεις για τη μορφή για τη δημιουργία μιας Ουκρανο-Πολωνικής κοινής επιχείρησης για την κατασκευή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό θα φέρει την αμυντική και στρατιωτική μας συνεργασία σε νέο επίπεδο και θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε σύγχρονους τύπους αμυντικών όπλων" είπε ο Shmyhal μετά τη συνάντηση των μερών.

Επίσης, σύμφωνα με τον Shmygal, η Βαρσοβία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των ουκρανικών κοινοτήτων, η οποία κατοχυρώνεται σε κοινή δήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης Κοινοτήτων και Εδαφών της Ουκρανίας και του Υπουργείου Ταμείων και Περιφερειακής Πολιτικής της Πολωνίας.

Στη συνάντηση υπογράφηκαν ορισμένα έγγραφα, ιδίως μια κοινή δήλωση των Υπουργών Εσωτερικών της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ένα μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της εθνικής μνήμης, ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος κι ένα μνημόνιο για την ανάπτυξη εργαλείων διευκόλυνσης του εμπορίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail