Βούτσιτς: Η Σερβία θα προστατεύσει μόνη τα σύνορά της, δεν έχουμε ανάγκη το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Σερβία θα διατηρήσει την στρατιωτική της ουδετερότητα, σημείωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του στο εθνικό κοινοβούλιο.

Η Σερβία δεν είναι πολιτικά ουδέτερη επειδή βρίσκεται στον ευρωπαϊκό δρόμο, αλλά η στρατιωτική της ουδετερότητα πρέπει να διατηρηθεί, είπε ο Βούτσιτς.

"Πρέπει να διατηρήσουμε την στρατιωτική μας ουδετερότητα, είμαστε περικυκλωμένοι από χώρες του ΝΑΤΟ ή εδάφη όπου αναπτύσσεται το ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχει έδαφος ή χώρα στα περίχωρα της Σερβίας όπου δεν υπάρχει ΝΑΤΟ. Η Σερβία είναι σαν ένα μικρό νησί και ορισμένοι αναλυτές λένε ότι είναι πρόβλημα, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα με το να εμπιστεύεσαι τον λαό σου και τα ηρωικά γονίδια των πολιτών σου;» είπε ο Βούτσιτς.

«Ήμασταν και θα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και δε θέλουμε να ανήκουμε σε κανένα στρατιωτικό μπλοκ», είπε.


Θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα να προστατεύουμε τα σύνορά μας και τη χώρα μας, είπε ο Βούτσιτς, σημειώνοντας πως η Σερβία είναι πλέον οικονομικά πιο ικανή γι' αυτό από ό,τι στο παρελθόν.

Σήμερα, η Σερβία δεν θα ήταν τόσο εύκολη λεία για κανέναν όσο ήταν το 1999, παρά τη γενναία καρδιά μας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος - δεν επιτίθεμαι και δεν θέτω σε κίνδυνο κανέναν, αλλά κανείς δεν θα έχει πια την αυθάδεια να τα βάλει με τη Σερβία τόσο εύκολα, για γεωπολιτικά συμφέροντα. Όχι μόνο επειδή μας συμπαθούν ή όχι, αλλά επειδή η Σερβία είναι πιο δυνατή, και είναι ισχυρότερη χάρη στο λαό και τους πολίτες της Σερβίας, που πίστεψαν στον στρατό τους και επένδυσαν σε αυτόν», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail