Κουνά το δάκτυλο στους κατευναστές της Τουρκίας ο Καραμανλής που δεν έπιασε ούτε το δολοφόνο του Ηλιάκη

«Η άποψη ότι για την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχει αμοιβαία ευθύνη, ότι η ελληνική στάση ρέπει στον μαξιμαλισμό, ότι πρέπει να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία και συμβιβαστική διάθεση, ότι δεν μπορούμε να αρνούμαστε την διεύρυνση της ατζέντας των προς επίλυση θεμάτων που κατά το δοκούν φορτώνει ολοένα η Τουρκία, είναι εσφαλμένη. Εσφαλμένη διότι διαβάζει λάθος την Τουρκία. Γιατί στηρίζεται σε λάθος δεδομένα και οδηγεί σε ψευδαισθήσεις. Κυρίως στην ψευδαίσθηση ότι αρκεί να δείξουμε κάποια υποχωρητικότητα και όλα θα διευθετηθούν προς όφελος όλων».

Του Στρατή Μαζίδη

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».

Το παράδοξο είναι πως αυτά τα αναφέρει ένας άνθρωπος ο οποίος:

α. είναι κουμπάρος του Ερντογάν παντρεύοντας την κόρη του το 2004

που παράλληλα δεν τόλμησε:

β. να συλλάβει το δολοφόνο του Κώστα Ηλιάκη αλλά άφησε να τον παραλάβουν οι Τούρκοι αντί να τον φέρει και να τον στείλει [κυριολεκτικά] ισόβια στις ελληνικές φυλακές.

γ. να πει ξεκάθαρο "όχι" στο σχέδιο Ανάν, αλλά τοποθετήθηκε με το συνηθισμένο "ναι μεν αλλά" λόγο του

δ. να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για την ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε, αλλά επέλεξε κι αυτός τις προσλήψεις στο δημόσιο και τη συντήρηση του ξεχαρβαλωμένου κράτους

ε. να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. και να προχωρήσει μαζί με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο στην ανακήρυξη και οριοθέτηση ΑΟΖ.

Έρχεται λοιπόν ένας πρώην πρωθυπουργός με δύο καθαρές εκλογικές νίκες που σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία να μπει σε μια σειρά η χώρα χωρίς μνημόνια και εκτροχίασε την προβληματική οικονομία, να μας πει για την 5η φάλαγγα των κατευναστών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail