Οι Αμερικανοί μισθοφόροι που συνελήφθησαν στο Ντονμπάς δεν καλύπτονται από τη Σύμβαση της Γενεύης - Κρεμλίνο

Bluesnap / pixabay
Δύο Αμερικανοί που συνελήφθησαν πρόσφατα στο Ντονμπάς κατηγορούνται για μισθοφορισμό και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στη Σύμβαση της Γενεύης, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Μιλάμε για μισθοφόρους που απείλησαν τις ζωές των στρατιωτών μας. Και όχι μόνο των δικών μας, αλλά και τους στρατιωτικούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Ο μισθοφόρος είναι ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορείται", διευκρίνισε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου. Τόνισε πως «το πεδίο εφαρμογής της Σύμβασης της Γενεύης δεν τους αφορά και δεν μπορεί να τους εμπλέκει» αναφέρει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των αιχμαλώτων Αμερικανών «θα πρέπει να διερευνηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη». Τούτου λεχθέντος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το δικαστήριο να τους καταδικάσει σε θανατική ποινή. "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα γιατί πρόκειται για δικαστική απόφαση. Δεν τις σχολιάζουμε ποτέ και επιπλέον, δεν έχουμε το δικαίωμα να παρέμβουμε στις δικαστικές αποφάσεις", εξήγησε, σχολιάζοντας μια ερώτηση για το αν οι συλληφθέντες Αμερικανοί ενδέχεται να λάβουν το θανατική ποινή στο Ντονέτσκ.

Ο Πεσκόφ δεν απάντησε σε ερώτηση για το πού βρίσκονται. "Όχι, δεν μπορώ να προσδιορίσω. Δεν έχω πληροφορίες για την τοποθεσία τους", είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική Daily Telegraph ανέφερε πως δύο πρώην στρατιωτικοί των ΗΠΑ, ο 39χρονος Alexander Drueke και ο 27χρονος Andy Huynh, συνελήφθησαν κοντά στο Χάρκοβο. Στις 16 Ιουνίου, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες για επαφές με τη Ρωσία σχετικά με τους Αμερικανούς πολίτες που κρατούνται κοντά στο Χάρκοβο και ήρθαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε μάχες. Ο οργανισμός επανέλαβε τις ισχυρές συστάσεις του προς τους πολίτες των ΗΠΑ να μην επισκέπτονται την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail