Οι μισθοφόροι που πολέμησαν για την Ουκρανία παραδέχονται την ενοχή τους

Οι Βρετανοί πολίτες Aiden Aslin και Shaun Pinner και ο Μαροκινός πολίτης Saadun Ibrahim παρευρίσκονται σε ακρόαση στο δικαστήριο στο Ντόνετσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.  Sputnik / Κonstantin Μihalchevskiy
Τρεις αλλοδαποί που πολέμησαν ως μισθοφόροι για τις ουκρανικές δυνάμεις ομολόγησαν την ενοχή τους σε μια σειρά από κατηγορίες ενώπιον δικαστηρίου του Ντόνετσκ την Τετάρτη. Οι βρετανοί υπήκοοι Shaun Pinner και Aiden Aslin, και ο Μαροκινός πολίτης Ibrahim Saadoun, αντιμετωπίζουν μια σειρά από κατηγορίες – ορισμένες από τις οποίες επισύρουν την πιθανότητα της θανατικής ποινής – αφού συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) μέσα και γύρω από την πόλη της Μαριούπολης.

Οι Aslin, Pinner και Saadoun εξέδωσαν δηλώσεις ενοχής σύμφωνα με το Άρθρο 232 του Κώδικα της DPR, για «παρακολούθηση εκπαίδευσης με σκοπό τη διεξαγωγή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων». Ο Πίνερ παραδέχτηκε επίσης την κατηγορία του άρθρου 323, «πράξη κατάληψης της εξουσίας με τη βία».

Και οι τρεις δήλωσαν ότι δεν ήταν ένοχοι ως μισθοφόροι σε ένοπλη σύγκρουση (άρθρο 430) ή συμμετοχή σε συνωμοσία (άρθρο 34). Η διαδικασία εναντίον τους στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους νόμους της DPR, η βίαιη κατάληψη της εξουσίας επισύρει ποινή 12-20 ετών πίσω από τα κάγκελα, αλλά θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε θανατική ποινή λόγω επιβαρυντικών συνθηκών εν καιρώ πολέμου. Το να είσαι μισθοφόρος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από τρία έως επτά χρόνια. 

Ο Πίνερ και η Άσλιν συνελήφθησαν στη Μαριούπολη τον Απρίλιο, καθώς τα στρατεύματα της Ρωσίας και της DPR απέκοψαν μια ταξιαρχία Ουκρανών πεζοναυτών στην οποία ήταν προσκολλημένοι. 

Το Λονδίνο ζήτησε η Άσλιν και ο Πίνερ να αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι πολέμου σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Γενεύης. Ωστόσο, η DPR έχει επισημάνει ότι οι συμβάσεις ισχύουν μόνο για ένστολους στρατιώτες ενός εθνικού στρατού και όχι για ξένους μισθοφόρους.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail