Η Ρωσία ανέπτυξε σύστημα αεράμυνας στη βορειοανατολική Συρία ως απάντηση στις τουρκικές απειλές

Ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει ένα επιπλέον σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας Pantsir-S1 στο αεροδρόμιο al-Qamishli στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας.

Στις 2 Ιουνίου, ρωσικές πηγές κοινοποίησαν φωτογραφίες που δείχνουν το νέο σύστημα που αναπτύχθηκε στο αεροδρόμιο, το οποίο πρόσφατα έγινε η κύρια βάση του ρωσικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία. Η πηγή είπε ότι το σύστημα αναπτύχθηκε για να καλύψει τα μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 και τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 που είχαν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο λιγότερο από μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το Pantsir-S1 σχεδιάστηκε για να παρέχει σημειακή αεράμυνα στρατιωτικών, βιομηχανικών και διοικητικών εγκαταστάσεων έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυρομαχικών ακριβείας, πυραύλων κρουζ και drones.

Η ανάπτυξη ενός πρόσθετου ρωσικού συστήματος αεράμυνας στο αεροδρόμιο al-Qamishli πιθανότατα σημαίνει ένα μήνυμα προς την Τουρκία, της οποίας ο στρατός και οι πληρεξούσιοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων στα βόρεια και βορειοανατολικά Συρία.

Σε πολύ πρόσφατη ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση κατά των SDF.

Η Μόσχα εργάζεται ασταμάτητα για να πείσει την Άγκυρα να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, προκειμένου να γλιτώσει τη χώρα από μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας νέας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία σε δήλωσή της στις 2 Ιουνίου.

«Ελπίζουμε ότι η Άγκυρα θα απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη επιδείνωση της ήδη δύσκολης κατάστασης στη Συρία», είπε η Ζαχάροβα στη δήλωση. «Μια τέτοια κίνηση, ελλείψει συμφωνίας της νόμιμης κυβέρνησης της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, θα ήταν άμεση παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας [και θα] προκαλούσε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στη Συρία».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail