Βούτσιτς: Ο Σολτς ζήτησε από τη Σερβία να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Μετά τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι ο Σολτς ζήτησε από τη Σερβία να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Συζητήσαμε την παγκόσμια πολιτική κατάσταση και ο Σολτς ζήτησε, με πολύ αποφασιστικό, σαφή και σκληρό τρόπο, να ενταχθεί η Σερβία στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να υποστηρίξει τα περιοριστικά μέτρα που έχει ήδη επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία», δήλωσε ο Βούτσιτς σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σολτς.

Μιλώντας για το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια -ένα θέμα στο οποίο διαφωνούν η Σερβία και η Γερμανία- και τον διάλογο των Βρυξελλών, ο Βούτσιτς είπε:

«Αν και δε θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου για να επικρίνω άλλους, επεσήμανα όλα τα μέρη της Συμφωνίας των Βρυξελλών του 2013 που παραμένουν ανεκπλήρωτα, αλλά κατάλαβα το μήνυμα του Scholz, ο οποίος είπε ότι είναι σημαντικό να γίνουν πολλά μικρά βήματα ώστε να μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στην εξεύρεση λύσης», είπε ο Βούτσιτς.

Ανέφερε ότι το Βελιγράδι θα κάνει τα πάντα για να επιτευχθεί πρόοδος στο διάλογο των Βρυξελλών με την Πρίστινα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail