Οι ΗΠΑ θέλουν να καταλάβουν τα αεροπλάνα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Kim_R_Hunter / pixabay
Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε τη Δευτέρα εντάλματα για την κατάσχεση δύο πολυτελών αεροπλάνων που ανήκουν στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η κίνηση είναι μέρος των πρόσφατων κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι αρχές λένε ότι τα αεροπλάνα αμερικανικής κατασκευής πέταξαν μέσα και έξω από τη Ρωσία χωρίς να λάβουν άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Τα αεροπλάνα και τα εξαρτήματα αεροσκαφών υπόκεινται σε κανόνες εξαγωγής λόγω της πιθανής στρατιωτικής χρήσης τους και των επιπτώσεων στην εθνική ασφάλεια.

Τα εν λόγω αεροπλάνα είναι ένα Boeing 787 Dreamliner αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα Gulfstream G650 ER, αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων. «Το Boeing πέταξε στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου 2022 χωρίς άδεια BIS και τώρα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «το Gulfstream πέταξε στη Ρωσία στις 12 και 15 Μαρτίου 2022 χωρίς BIS άδεια και παραμένει στη Ρωσία».

Το τμήμα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο στον Abramovich έως και 328.121 $ ανά πτήση χωρίς άδεια ή σχεδόν 1 εκατομμύριο $ για τις τρεις πτήσεις, μεταξύ άλλων κυρώσεων. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail