Το σχέδιο ένταξης της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία: Τα νέα διαβατήρια και ο χρόνος του δημοψηφίσματος

Ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης (CAA) της περιοχής Kherson, δήλωσε ότι η περιοχή θα συνεχίσει να ενσωματώνεται στη Ρωσία, παρά τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο Στρεμούσοφ αποκάλυψε τα σχέδια της περιοχής για ένταξη με τη Ρωσία και είπε πως αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τις δηλώσεις και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η περιοχή μας θα γίνει αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και κανείς δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό. Τα ρωσικά διαβατήρια έχουν εκδοθεί και θα εκδοθούν στην περιοχή. Όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής Χερσώνα θα γίνονται πολίτες της Ρωσίας», τόνισε.

Επίσης μίλησε για το χρονοδιάγραμμα του δημοψηφίσματος, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θα επιλέξουν το μέλλον της περιοχής τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος δεν είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη, είναι πιθανό να διεξαχθεί δημοψήφισμα αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ο Στρεμούσοφ τόνισε πως σήμερα η κορυφαία προτεραιότητα είναι η επιστροφή της περιοχής σε μια κανονική ειρηνική ζωή. Άρα, τώρα λύνονται τα ζητήματα καταβολής συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, εκτόξευσης της οικονομίας της περιοχής.

«Αφού η κατάσταση στην περιοχή σταθεροποιηθεί πλήρως, θα μιλήσουμε για ένα δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής Χερσώνας θα επιλέξουν το μέλλον τους», είπε ο Στρεμούσοφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail