Η γερμανική βιομηχανία προειδοποιεί κατά του ρωσικού εμπάργκο φυσικού αερίου

Mimzy / pixabay
Ένα εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο θα έβλαπτε την Ευρώπη και τις βιομηχανίες της, δήλωσε το Σάββατο ο Christian Kullmann, επικεφαλής του Chemical Industry Association και διευθύνων σύμβουλος της Evonik Industries AG, της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής χημικής εταιρείας.

«Η βιομηχανία στερείται τον αέρα που χρειάζεται για να αναπνέει, ή μάλλον το αέριο που χρειάζεται για δουλειά… Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εξαρτώνται σχεδόν πλήρως από τον ενεργειακό εφοδιασμό από τη Ρωσία», δήλωσε σε συνομιλίες που διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Frankfurt/Rhine-Main, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο FAZ.

Η Kullmann τόνισε ότι η σημασία του φυσικού αερίου για τη χημική βιομηχανία της Γερμανίας είναι πολύ μεγάλη και η απόρριψη της ρωσικής ενέργειας απειλεί την ύπαρξή της.

«Αφού η Γερμανία έχει ήδη αποχαιρετήσει την πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα, τώρα υπάρχει μια συζήτηση για το αν θα σταματήσει η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το φυσικό αέριο είναι η βάση του ενεργειακού μας εφοδιασμού… Επομένως, το να ζητάμε εμπάργκο φυσικού αερίου δεν είναι μόνο παράλογο, είναι επίσης εξωφρενικό», δήλωσε, προσθέτοντας ότι πως χημικές εταιρείες προμηθεύουν συστατικά και προϊόντα για περισσότερο από το 90% του συνόλου των προϊόντων που κατασκευάζονται στη Γερμανία.

«Χωρίς εμάς, δε θα υπήρχαν ελαφριές κατασκευές, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανεμόμυλοι».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail