Έκθεση: Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Nordic Monitor τόνισε τη συνεχιζόμενη αποστολή Σύριων μισθοφόρων από την Τουρκία στη Λιβύη, χρησιμοποιώντας μια έκθεση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία υποδηλώνει τη συνεχή παρουσία Σύριων μαχητών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα σε στρατόπεδα που ανήκουν στην κυβέρνηση ενότητας στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Η έκθεση, που εκπονήθηκε από την ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη Λιβύη και υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 27 Μαΐου 2022, αποκάλυψε ότι υπάρχουν μεταγωγές Σύριων μαχητών από και προς τη Λιβύη, με την έξοδο εκείνων των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει και την αντικατάστασή τους με νέους μισθοφόρους.

Ένα μέλος του Συριακού Εθνικού Στρατού, ο Fadlallah Hajji, είπε, σε συνέντευξή του στις 18 Ιουλίου 2021, ότι η αποστολή Σύριων μαχητών στη Λιβύη ήταν μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Στρατού και του Τουρκικού Στρατού.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ανάπτυξη Σύριων μαχητών από την Άγκυρα στη Λιβύη και τη θεώρησαν πράξη που απειλεί την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Λιβύη, καθώς και ένα εμπόδιο που υπονομεύει την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στη χώρα. Τονίζουν πως ξένοι μαχητές και ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες στη Λιβύη εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Λιβύης και της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail